ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Σε νέες «περιπέτειες» ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ


Οι «περιπέτειες» για τον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ συνεχίζονται. Το ΕΣΡ επέβαλε σύσταση στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, επειδή πρόβαλλε «ατεκμηρίωτες πληροφορίες και ειδήσεις» για θέμα βιασμών σε κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, που μεταδόθηκε πριν 3 χρόνια, στις 22 Αυγούστου 2019.
Η εξέταση του δελτίου έγινε μετά από καταγγελία του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», το οποίο ανέφερε στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι «αναπαράγει έναν από τους βασικούς μύθους της κουλτούρας του βιασμού: ότι οι γυναίκες λένε ψέματα για τον βιασμό τους, μύθο που αφήνει στο απυρόβλητο τους δράστες και ενοχοποιεί τα θύματα».
Σύμφωνα με το επίμαχο απόσπασμα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 είχε ως θέμα του «εικονικούς βιασμούς» σε Ρόδο και Κω, προκειμένου τα θύματα να εισπράξουν χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις δικηγόρων, ασφαλιστών και ανθρώπων της εστίασης, με μια από τις λεζάντες να κάνει λόγο για «φάμπρικα» τέτοιων καταγγελιών.

 
- από το e-tetradio