ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Το σιγουράκι του Μαγιορκίνη...


** Από τη Δευτέρα, μπορεί και από το βράδυ της Κυριακής, ο Γκίκας Μαγιορκίνης πρόβλεψε ότι την Τρίτη θα έχουμε είκοσι χιλιάδες κρούσματα. Έπεσε ακριβώς μέσα και πήγε ταμείο. Να μας δώσει κάνα σιγουράκι, να πάμε και εμείς. Στο Στοίχημα, εννοείται.
** Κατά τα άλλα, οι επίτροποι, οι επιτροπές, οι υπουργοί και οι κήρυκες κατά του κορωνοΐου ανησυχούν, λέει, για το νέο κύμα κρουσμάτων. Το οποίο εν μέρει αυτοί προκάλεσαν αίροντας σχεδόν ΟΛΑ τα μέτρα.
** Και τώρα είναι οι άνθρωποι που βλέπουν, με τα χέρια στις τσέπες, το κύμα να περνά.
** Πάντως, πάρα πολλοί πολίτες απολαμβάνουν την ελευθερία από τη μάσκα ανασαίνοντας βαριά, με τριανταοκτάρια και σαραντάρια πυρετό, κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ελεύθεροι να βγουν ως το μπαλκόνι. Χωρίς μάσκα.
** Την πρωτιά στα κρούσματα την έχει η Αττική. Μαζεύει αποθέματα για να πριμοδοτήσει την περιφέρεια με την έξοδο των διακοπών από τον άλλο μήνα. Τότε θα γίνει η πραγματική διασπορά. Διασπορά φορέων.
** Και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση; Με προβλέψεις και μετρήσεις κρουσμάτων χωρίς να κάνουν τίποτα. Απλοί θερμομετρητές τού πυρετού. Απλοί παρατηρητές τού κύματος...
** Και με όλα αυτά, βλέπουμε, διαβάζουμε και ακούμε πολύ Μαγιορκίνη και καθόλου Τσιόδρα. Τον οποίο θυμόμαστε πλέον μόνο με τις ερωτήσεις τού Εκατομμυριούχου. «Πόσα παιδιά έχουν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ συνολικά; 10; 20; 17; 27;» ήταν ο γρίφος της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των είκοσι χιλιάδων κρουσμάτων. Λες και παίζουν με τον πόνο μας...
** Όμως τον Τσιόδρα δεν τον χρειαζόμαστε για τα τηλεπαιχνίδια, αλλά για το παιχνίδι που παίζεται με την πανδημία.
** Και για να μην σας αφήσουμε με την απορία. Μπαχ και Τσιόδρας έχουν συνολικά 27 παιδιά: επτά ο Έλληνας, είκοσι ο Γερμανός.
** Δεν κάνουμε πλάκα εμείς. Αυτοί κάνουν...