ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Στο Ευρωκοινοβούλιο η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Κουκάκη


Στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα και ειδικότερα σε αυτή του Θανάση Κουκάκη, αναφέρθηκε σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου.
Κατά την παρέμβασή του, που έγινε στη διάρκεια συζήτησης παρόντος του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν για το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus και τη χρήση του από κυβερνήσεις κρατών - μελών της ΕΕ εις βάρος ευρωπαίων πολιτών, ο Στ. Κούλογλου αναφέρθηκε στην απουσία του Επιτρόπου για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, και δήλωσε τα εξής:
«Υπάρχει και ένας Επίτροπος για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής. Θα ήθελα να είναι εδώ σήμερα για να τον ρωτήσω ποιος είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής; Από ό,τι φαίνεται, στην Ευρώπη ο ένας παρακολουθεί τον άλλο. Είναι αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής; Είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε;
Δεν είναι μόνο το λογισμικό Pegasus. Υπάρχει και το λογισμικό Predator. Ένας Έλληνας δημοσιογράφος, ο κ. Κουκάκης, παρακολουθείτο με αυτό, και τον παρακολουθούσε η κυβέρνηση, που μάλιστα το παραδέχθηκε. Ο δημοσιογράφος ερευνούσε τις νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης, που διευκόλυναν το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά. Επομένως, αγαπητοί συνάδελφοι της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, δεν είστε μόνοι πλέον! Υπάρχουν κι άλλοι. Όλοι παρακολουθούν όλους.
Πρέπει να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο που να απαγορεύσει ριζικά ή να τιμωρεί αυστηρά τη χρήση τέτοιων μέσων στην ΕΕ. Τελεία και παύλα».