ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Νέα μείωση της διαφοράς ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ


Νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στις 8,1% (χωρίς την αναγωγή η διαφορά τα δύο κόμματα χωρίζουν 7,2 ποσοστιαίες μονάδες), καταγράφεται και στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open Tv, καθώς το κυβερνών κόμμα χάνει μισή μονάδα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που ανεβαίνει οριακά, ενώ σταθερό παραμένει το Κίνημα Αλλαγής.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,6% (έναντι 31,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί με 22,5% ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο οποίος κέρδισε 0,3%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6% και είναι τέταρτο ενώ στο 4,9% είναι η Ελληνική Λύση. Οριακά στη Βουλή μπαίνει το ΜέΡΑ25 καθώς συγκεντρώνει 3%.

   
 


Η φθορά αγγίζει προσωπικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς χάνει και άλλο στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» το 34% επιλέγει τον πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό) ενώ 25% απαντά ότι προτιμά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση). 

Την ίδια πολίτες «βράζουν» με την κυβέρνηση και τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας (μείωση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του κατώτατου μισθού) που ανακοίνωσε καθώς το 49% απαντά ότι δεν στήριξαν το οικογενειακό εισόδημά τους. Το 23% εκτιμά «λίγο», το 14% απαντά «αρκετά» και μόλις το 2% «πολύ». 

 

Χειρότερη θεωρεί ότι θα γίνει η οικονομική του κατάσταση το 60% όσων απαντούν ενώ 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.