ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ελεύθερος χωρίς όρους μετά την απολογία του ο Βαξεβάνης


Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο και με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου αφέθηκε μετά το πέρας της πολυήμερης απολογίας του (είχε ξεκινήσει στις 6 Απριλίου) ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Kώστας Βαξεβάνη.
Ο Βαξεβάνης είπε πως η δίωξη του είναι «πολιτική και ανοίγει μια επικίνδυνη μανιέρα που κάνει κακό στο κράτος Δικαίου και την ίδια τη Δημοκρατία,, που κάθε φορά Δικαστές και δημοσιογράφοι θα κατηγορούνται για τη δουλειά τους και όλο αυτό θα βαφτίζεται Δικαιοσύνη».
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε πως στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να διωχθεί η ερευνητική δημοσιογραφία η οποία αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας και εγγύηση του κράτους δικαίου.
Μετά το πέρας της απολογίας του προέκυψε μία έντονη αντιπαράθεση του Κ. Βαξεβάνη και των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου με την ανακρίτρια, όταν ζητήθηκε βάσει του κώδικα ποινικής δικονομίας να λάβει αντίγραφο της απολογίας του. Κάτι που είναι νομικά προβλεπόμενο και εφαρμόζεται τακτικά. Οι συνήγοροι μάλιστα του Βαξεβάνη είπαν στην ανακρίτρια ότι δεν είναι δυνατόν την απολογία να την έχουν οι κατήγοροι και όχι ο κατηγορούμενος. Παρόλα αυτά η απολογία δεν δόθηκε και ως αποτέλεσμα ο Κ. Βαξεβάνης και οι συνήγοροι του αρνήθηκαν να την υπογράψουν.
Στη συνέχεια ο Κ. Βαξεβάνης μετέβη στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου, στην οποία ανέφερε πως πρόκειται για μια «πολιτική δίωξη που δημιουργεί ένα πολύ κακό προηγούμενο και επιφέρει κίνδυνο για τη Δικαιοσύνη». Στη συνέχεια ο Κ. Βαξεβάνης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.