ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Διλήμματα με φόντο ακόμα και τρίτες εκλογές


Είναι δεδοµένο πως τα μεγάλα εκλογικά διλήμματα –για όλους– είναι εμπρός. Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο μετά τις πρώτες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που θα έχει έρθει πρώτος, να καλέσει τον Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση απευθείας, χωρίς να πάμε σε δεύτερες.
 Εάν αρνηθεί ο Ανδρουλάκης τότε αρχίζει το blame game. 
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα «χρεωθεί» τις δεύτερες εκλογές, στις οποίες ούτως ή άλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος μείωσης των ποσοστών του εμπρός στην πόλωση και την προοπτική ακυβερνησίας. 
Ο Τσίπρας από την πλευρά του αφενός ποντάρει σε κέρδη, καθώς είτε ρυμουλκήσει τον Ανδρουλάκη προς το μέρος του είτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάρει διαφορετική απόφαση, θα έχει λαμβάνειν από ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου όμως, εάν έρθει δεύτερος, θα βρεθεί με μια τρίτη σερί ήττα από τον Μητσοτάκη, που μπορεί να μην είναι διαχειρίσιμη. 
Κίνδυνοι όμως υπάρχουν και για τη Ν.Δ., καθώς εάν δεν καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία ούτε στις δεύτερες και ο Ανδρουλάκης επιμείνει να μην μπει στην κυβέρνηση, θα είναι εμπρός σε διλήμματα με φόντο ακόμα και τρίτες εκλογές.
Θεωρείο / Καθημερινή