ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Τα πρόθυμα μιντιακά παπαγαλάκια έπαθαν ταραχή


Μήνυμα νίκης και αγώνα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ομιλία του στην τελευταία ημέρα του 3ου συνεδρίου του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε σε ενωτικό πνεύμα σημειώνοντας «σήμερα δεν υπάρχουν ηττημένοι, υπάρχουν μονάχα νικητές. Και νικητές είμαστε όλοι οι σύνεδροι που εκπροσωπήσαμε τα χιλιάδες μέλη του κόμματος» είπε και συμπλήρωσε πως ανάμεσα στους νικητές είναι και «όλοι οι ομιλητές που χωρίς φόβο, συχνά με πάθος» κατέθεσαν τον προβληματισμό, τη διαφωνία τους».
Αλλά, όπως τόνισε, πρωτίστως νικητές είναι οι χιλιάδες πολίτες που «φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα και τις αγωνίες τους».
 «Απαντάμε στην κυβέρνηση και στα πρόθυμα μιντιακά παπαγαλάκια, που έπαθαν ταραχή αυτές τις μέρες ακούγοντας το δίλημμα σοσιαλισμός βαρβαρότητα» τόνισε ο Τσίπρας: «Μην ταράζεστε. Αυτά που δεσμευτήκαμε δεν είναι ο σοσιαλισμός. Είναι απλά ο δρόμος για να αποφύγουμε τη βαρβαρότητα που γεννά η πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Ο σοσιαλισμός είναι το όραμά μας. Είναι η δίκαιη κοινωνία που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε».
Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, τονίζοντας ότι «όσο καθυστερούν τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ήττας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
«Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα. Το μήνυμα είναι: Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το μήνυμα είναι: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα».
Ο Τσίπρας μίλησε και για τον στόχο «αποκατάστασης των πληγών στην ίδια τη Δημοκρατία». Εξηγώντας γιατί μιλά για «καθεστώς Μητσοτάκη» και «καθεστωτική λειτουργία», είπε ότι με εκλογές ανέλαβε την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης, όμως «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο δημοκρατίας, εντιμότητας και ηθικής». 
Συμπλήρωσε ότι «τέτοια φίμωση της διαφορετικής άποψης, τέτοια μονοκαλλιέργεια και μονοφωνία στην ενημέρωση δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα» και πως «δεν τους έφτανε αυτό» αλλά «προχώρησαν σε διώξεις ενοχλητικών δημοσιογράφων, όπως η Γ. Παπαδάκου, ο Κ. Βαξεβάνης. Στις παράνομες παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων δημοσιογράφων που κάνουν ενοχλητικές έρευνες, για την ασυλία που έσπευσαν να δώσουν με αλλαγές στους ποινικούς κώδικες σε τραπεζίτες. Και, τέλος, στη μεγάλη συνομωσία της συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis που βάφτισαν σκευωρία».
 Πρόσθεσε ότι «στην πραγματικότητα οργάνωσαν μια συνωμοσία παρακρατικού τύπου για να ξεπλύνουν τους υπόπτους, να αφήσουν “αδιευκρίνιστα” τεράστια ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς στελεχών τους, και να καταδιώξουν δικαστικούς, πολιτικούς τους αντιπάλους, και δημοσιογράφους με στημένες κατηγορίες και διάτρητες διαδικασίες». Είπε ότι όλα αυτά «βαραίνουν προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη», κατηγορώντας τον ότι «η χειραγώγηση της ενημέρωσης και της δικαιοσύνης» είναι «προσωπικές αποφάσεις του».