ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Οι ευαισθησίες της ΕΡΤ...


Μεσημεράκι χτες, λάμπει ο ήλιος, με παίρνει ένας καλός άνθρωπος απ’ το Ραδιομέγαρο (σπάνιο αλλά όχι απίθανο!), πάω να τον χαιρετίσω για το Μεγαλοβδόμαδο, αναπνοή ούτε δεν μ’ αφήνει να πάρω, «στη Διαύγεια σύρε» μου λέει.
«Να κάνω τι;», τον ρωτάω.
«Να δεις την ανανέωση της σειράς “Τα καλύτερά μας χρόνια”», μου απαντάει.
«Σιγά και τι έγινε», του λέω. «Εδώ σχεδιάζουν το πρόγραμμα του 2025 για να δεσμεύσουν την ΕΡΤ στους αιώνες των αιώνων, που ανανέωσαν τα “Καλύτερά μας χρόνια” σε μάρανε;»
«Δεν είναι αυτό», μου λέει. «Είναι που στην ανακοίνωση της ανανέωσης, δεν γράφει κουβέντα για το πόσο θα κοστίζει το επεισόδιο του σήριαλ. Ούτε λέξη!»
«Ορίστε; Από πού κι ως που», απορώ εγώ.
«Είναι καινούρια τακτική των διοικούντων την Αγία Παρασκευή», μου λέει, «ότι δεν μπορούν, και καλά, να ανακοινώνουν ποσά, γιατί πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Και δεν το κάνουν μόνο στις παραγωγές, το κάνουν και σε πρόσωπα πλέον, όπου γράφουν αρχικά για ολόκληρα ονόματα…»

Οπότε ακολούθησα τη συμβουλή του και πήγα στη Διαύγεια και βρήκα το Πρακτικό αριθμός 293, της 13ης Απριλίου του τρέχοντος έτους κι έγραφε εκεί:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την με αρ. πρωτ. : 2022/583/13.04.2022 εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Προγράμματος και τη συζήτηση που έγινε, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την ανάθεση εκτέλεσης παραγωγής σειράς μυθοπλασίας με τίτλο ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ – Γ’ ΚΥΚΛΟΣ, στην εταιρία TANWEER PRODUCTIONS ΑΕ, σύμφωνα με την ως άνω εισήγηση.
Ως ημερομηνία έναρξης εκτέλεσης της παραγωγής της εν λόγω σειράς μυθοπλασίας, ορίζεται η 13η Απριλίου 2022.
Το κόστος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για το οικονομικό έτος 2023, με την προϋπόθεση της έγκρισης πολυετούς υποχρέωσης βάσει των κείμενων διατάξεων».
Αυτά και τέλος και ούτε φωνήεν ούτε σύμφωνο για φράγκα. Υποδειγματική για μια ακόμη φορά η ΕΡΤ, φωτίζει το μέλλον με το παράδειγμά της!

Χρήστος Ξανθάκης
ΜedioΠΙΛΑΦΟ / Νewpost