ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Καταγγελία για πρωτοφανή λογοκρισία στην «ενημέρωση» των πολιτικών συντακτών


Νέες πρακτικές λογοκρισίας εγκαινιάζονται πλέον στο briefing των πολιτικών συντακτών. Αυτό καταγγέλλει η παράταξη "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:"Από χθες έχουν σταλεί στην ΕΣΗΕΑ σχετικά video μαζί με επιστολή διαμαρτυρίας αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ παραμένει πιστή την μέθοδο της εκκωφαντικής σιωπής .
Μετά την πρωτοφανή αμηχανία της με την χλιαρή ανακοίνωση της σύμπραξης των γνωστών εταίρων στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων δημοσιογράφων, ακολουθεί τώρα δεύτερο σοβαρό κρούσμα χειραγώγησης μέσα σε λίγες μέρες.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά καταγγελία για ερωτήσεις συντάκτη της εφημερίδας Documento με περιορισμό του ήχου για να μην ακουστεί!.. σε αντίθεση με την απάντηση οπότε ο ήχος επανέρχεται στην κανονική του στάθμη!..

Το γεγονός ότι αυτό συνέβη σε απ' ευθείας μετάδοση της ΕΡΤ, που μέσω οπτικής ίνας ο… διάλογος μεταφέρεται από την αίθουσα του briefing στο ραδιομέγαρο για να μοιραστεί η εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση με τα γνωστά πεπραγμένα της διοίκησης Ζούλα- Γαμπρίτσου και των ημετέρων της.

Αλλά απ’ ότι φαίνεται η πλειοψηφία του ΔΣ της ένωσης, αποφεύγει να δυσαρεστήσει τους χορηγούς της, ιδίως μετά την πρόσφατη υποταγή της στο μητρώο του νόμου Χατζηδάκη και τις υποσχέσεις που εισέπραξε ως προκαταβολή για όσα ακολουθούν και όσα προμηνύονται για την συρρίκνωση της ΕΣΗΕΑ."