ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Γιατί το Open βγαίνει πρώτο στις ειδήσεις του πλέον, ξέρετε;


Τις τελευταίες ημέρες, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, είχαμε το εξής γεγονός στην ελληνική τηλεόραση: το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open εκτινάχτηκε στην 1η θέση της τηλεθέασης. Αποτέλεσμα της σοφής απόφασης του τηλεοπτικού σταθμού να μετατραπεί σε αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι, σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενα ελληνικό CNN για να καταλάβετε.
Δεν είναι και πόλεμος που δεν μας αφορά, έτσι, ώστε να μην του αφιερώσει το πρόγραμμά του ένα κανάλι;
Καλώς ή κακώς λοιπόν, σωστά ή λάθος, αντικειμενικά ή όχι, φιλορωσικά ή όχι, ένα είναι το σίγουρο και δεδομένο: το Open πήγε στη Νο 1.
Δείτε τα νούμερα, προ ημερών, στις 5 Μαρτίου:
1) OPEN (Γιάννης Παπαδόπουλος): 15,3%
2) STAR (Γιώργος Ευγενίδης): 11,9%
3) ΑΝΤ1 (Ρίτσα Μπιζόγλη): 11%
4) ALPHA (Νίκος Μάνεσης): 10%
5) ΣΚΑΪ (Νίκος Στραβελάκης): 10%
6) MEGA (Κατερίνα Παναγοπούλου): 7,6%
7) ΕΡΤ1 (Ηλίας Σιακαντάρης): 4,6%
Θέλετε να δούμε και τα νούμερα πριν από τον πόλεμο; Ιδού στις 18 Φεβρουαρίου:
1) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 13,4%
2) MEGA (Ράνια Τζίμα): 12%
3) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 11,8%
4) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 9,6%
5) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 9,1%
6) OPEN (Πόπη Τσαπανίδου): 7,6%
7) ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 1,7%

Από προτελευταίο το Open ανέβηκε στην πρώτη θέση! Αυτό είναι γεγονός, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Ειδικά σε αντιπάλους του όπως ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος (του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Mega) Αντώνης Καρακούσης που βγήκε στο Twitter κι έγραψε μία τεράστια ανοησία η οποία, βασικά, εκθέτει τον ίδιον - θα τα πούμε αναλυτικά, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου.
Το ερώτημα είναι γιατί το Open βγαίνει πρώτο στις ειδήσεις του; Γιατί το επιλέγει ο κόσμος; Το ερώτημα το έθεσα στο Twitter και ο έμπειρος, στα τηλεοπτικά, Πάνος Χαρίτος έδωσε την παρακάτω απάντηση: «Γιατί βρέθηκαν από νωρίς με 2 ανταποκριτές εντός Ουκρανίας.Το Κίεβο υποτιμήθηκε από όλους στην αρχή. Όταν οι υπόλοιποι ξύπνησαν είχε ήδη κερδίσει εμπιστοσύνη το Open. Τέλος πήγαν σωστά σε διαρκή ροή και το δίκτυο ανταποκριτών είναι εξαιρετικό και με πληροφορίες».
Αλλά και η συνάδελφος Μαρία Δεναξά από το Παρίσι είχε μία απάντηση: «Γιατί αξίζει! Έχει το καλύτερο δίκτυο ανταποκριτών, μια δεμένη και έμπειρη ομάδα που εργάζεται για το κοινό αποτέλεσμα κι επίσης διαθέτει έναν από τους καλύτερους "καπετάνιους" της πιάτσας».
Σημείωση: μην παρασυρθείτε και νομίσετε ότι ο κόσμος άλλαξε τηλεοπτικές συνήθειες συνολικά. Οχι βέβαια, το Survivor βαράει κορυφή ακόμα. Και ο Αγιος Παΐσιος. Απλώς στις ειδήσεις και μόνο το κοινό στράφηκε στο Open. Το αξίζει το κανάλι μια και κάνει καλή δουλειά. Αναλυτικά θα τα πούμε το Σάββατο. Εδώ απλώς κρατήστε την πρωτιά. Μία πρωτιά που ενόχλησε πολύ κόσμο.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν