ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


"Η αποστολή της ΕΣΗΕΑ για τη στήριξη των Ουκρανών συναδέλφων ξεκίνησε. Πρώτος σταθμος η Βαρσοβία όπου θα παραλάβουμε την ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα από τον ΕΔΟΕΑΠ και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας".
Τα παραπάνω έγραψε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στο fb αναρτώντας και σχετική φωτογραφία.
Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, Μάχη Νικολάρα έγραψε:
Έτοιμοι για αναχώρηση! Αν όλα πάνε καλά αύριο μεταφέρουμε στη Lviv ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ στους Ουκρανους συναδέλφους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η ΕΣΗΕΑ διοργάνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, συγκεντρώνοντας, με τη συνδρομή του ΕΔΟΕΑΠ και της ΠΟΕΣΥ, υλικό που ζήτησαν οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι ως συνδρομή αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα:
  • Ο ΕΔΟΕΑΠ προσέφερε 87 τσάντες Α’ βοηθειών που περιέχουν: γάντια μχρ, γάζες αποστ., επιθέματα γάζας, ζώνες αιμοληψίας, ταινίες στήριξης micropore 2.5cm, ελαστικούς επιδέσμους, παγοκύστες μχρ, ισοθερμικές κουβέρτες, νυστέρια μχρ, βάμβακι, betadin, pulvo, septobor, depon, αιμ. βάμβακι, γάζα παραφίνης, oξυζενέ.
  • Η ΕΣΗΕΑ, με την οικονομική συνδρομή και της ΠΟΕΣΥ, αγόρασε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, υπνόσακους, σακίδια και μάσκες προστασίας covid, συνολικής αξίας 5.900€. Ταυτόχρονα συνεισέφερε στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΔΟΔ ποσό 2.000 ευρώ για την ενίσχυση της Ουκρανικής Ένωσης Δημοσιογράφων.
  • Ακόμη, εξασφαλίστηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός, μέσω χορηγιών των εταιρειών «WIND» και «COSMOTE», καθώς και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ».
Το υλικό θα αποσταλεί στην Πολωνία, προκειμένου στη συνέχεια να κατευθυνθεί στην Ουκρανία και να παραδοθεί στις ουκρανικές Ενώσεις. Την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας συνοδεύουν η κυρία Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος του Δ.Σ., ο κ. Γιώργος Γαβαλάς, Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ., η κυρία Μάχη Νικολάρα, Ειδική Γραμματέας Δ.Σ. και ο κ. Γιώργος Βότσκαρης, μέλος Δ.Σ. Η μεταφορά του υλικού καθώς και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων των μελών του Δ.Σ. είναι χορηγία της «AEGEAN».