ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

«Αθώος» ο (ευρηματικός) Πορτοσάλτε!


Απαλλαγή του ΣΚΑΪ για εξωφρενικές απόψεις που διατύπωσε ο Άρης Πορτοσάλτε αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την περασμένη Τρίτη, που συνεδρίασε σε Ολομέλεια. Και μπορεί ο Πορτοσάλτε να ξεφούρνισε χθες τη γνώμη του για τον κατώτατο μισθό (ότι δηλαδή δεν μπορεί να αυξηθεί), όμως στο παρελθόν θεώρησε αναγκαίο να τοποθετηθεί και για πιο περίπλοκα θέματα, όπως, για παράδειγμα, το μεγάλο πρόβλημα των ανεμβολίαστων.
Ο ευρηματικός δημοσιογράφος διατύπωσε απόψεις οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις και καταγγελίες σε βάρος του στο ΕΣΡ. Σε μία από τις εμφανίσεις του, παρουσία της κ. Παγώνη, είχε προτείνει για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν να κόβεται μέρος της σύνταξής τους. Σε άλλη εκπομπή, παρουσία του κ. Βασιλακόπουλου, είχε προτείνει οι ανεμβολίαστοι να εξαιρούνται από τη νοσηλεία σε ΜΕΘ!
Οι καταγγελίες των τηλεθεατών κίνησαν τη διαδικασία στο ΕΣΡ με το ερώτημα παραβίασης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας για «διακρίσεις». Ποια ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας; Ότι η διάκριση σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δεν προβλέπεται στον νόμο, οπότε απαλλάσσεται. Διότι, είπαν, ο νόμος προβλέπει διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλική ταυτότητα κ.λπ., όχι όμως τον εμβολιασμό. Αθώος ο Πορτοσάλτε!
- από κείμενο της Αγγέλας Νταρζάνου στην Αυγή (10.3.2022)