ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Στην ΕΡΤ οι επικεφαλής αυξάνουν τις αποδοχές τους «ώστε να είναι ισάξιες των golden boys του ιδιωτικού τομέα»


Το ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού της ΕΡΤ, σχετικά με το θέμα των μισθών. Η ΠΣΥΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της, ισχυρίζεται ότι οι επικεφαλής του φορέα αυξάνουν τις αποδοχές τους «ώστε να είναι ισάξιες των golden boys του ιδιωτικού τομέα», ενώ την ίδια στιγμή δίνουν αύξηση μόλις ενός ευρώ ημερησίως στους υπόλοιπους εργαζόμενους, με ταυτόχρονη αύξηση του ωραρίου τους. Επιπλέον, στο υστερόγραφό της, η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει ότι έγιναν «αυθαίρετες» μειώσεις μισθών έως 50 ευρώ στο payroll του Ιανουαρίου.
Στην ανακοίνωση της ΠΣΥΠΕΡΤ αναφέρεται: 
"Μετά απο πολύμηνες διαπραγματεύσεις για σύναψη ΣΣΕ στην ΕΡΤ, η πρόταση της διοίκησης ήταν για παροχές 1€/την ημέρα με προπληρωμένες κάρτες, όταν οι ίδιοι κατάφεραν να εξαιρεθούν απο το ενιαίο μισθολόγιο και ετοιμάζονται να πάρουν μισθούς Golden Boys.
Αγία Παρασκευή, 10/01/2022
Αγαπητοί συνάδελφοι,  
Πριν από μερικές μέρες γίναμε αποδέκτες μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης της διοίκησης που μας εκθέτει αυτάρεσκα το έργο που έχει παραχθεί στην Εταιρεία. 
Άραγε από ποιους; Ποιος εργάστηκε για να γίνουν όλα αυτά;   
 ΕΜΕΙΣ και μόνο ΕΜΕΙΣ.  
 Και το αποκορύφωμα της ανακοίνωσης ήταν ότι ουσιαστικά μας κάνουν ξεκάθαρο ότι πολύ σύντομα  οι αποδοχές  των στελεχών της εταιρείας θα αυξηθούν ώστε να είναι ισάξιες των GOLDEN BOYS του ιδιωτικού τομέα  (αφού κατάφεραν και εξαίρεσαν  τους εαυτούς τους από το ενιαίο μισθολόγιο).  
Και οι δικές μας; ΕΜΕΙΣ αύξηση της τάξης του 1 ενός ευρώ ημερησίως και μάλιστα με αύξηση του ωραρίου σε 8ωρο. 
Αυτές τις αυξήσεις Κύριοι, σας τις επιστρέφουμε. Δεν δεχόμαστε τις  χάντρες και τα καθρεφτάκια που μας προσφέρετε (σαν το χριστουγεννιάτικο δώρο σας). Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αξίζουμε αξιοπρεπείς μισθούς και αυξήσεις. 
Θα μας βρείτε μπροστά σας.
Ο αγώνας συνεχίζεται.  
Η πρόεδρος                           Ο γενικός γραμματέας
Καίτη Θεοδωρίδου                 Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος   

Υ.Γ. Στο payroll Ιανουαρίου είχαμε αυθαίρετες μειώσεις στον μισθό μας από 20 έως και 50 ευρώ. Η Διοίκηση το κράτησε κρυφό κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για ΣΣΕ αφού η όποια αύξηση επρόκειτο να γίνει καπνός. "