ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Παπάτζες...


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ αναφέρεται σήμερα στο θέμα με την προμήθεια και την τιμή των  PCR και στον δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη. Ο Γ. Παπαχρήστος κάνει λόγο για επικοινωνιακό εύρημα ΣΥΡΙΖΑ με τη δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ ("πήξαμε στην παπάτζα χρονιάρες μέρες")
Τα όσα επικαλείται ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα», ουσιαστικά τα διαψεύδει ο ίδιος ο Σίμος Δανιηλίδης με συνέντευξή του στην  εφημερίδα «Δημοκρατία» (Μόνο 7 ευρώ έχουν τα PCR) που είναι το βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας... 
Διαβάστε τι γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ:
«Ασε δε το άλλο, το μέγα επικοινωνιακό εύρημα ΣΥΡΙΖΑ της δωρεάν συνταγογράφησης των μοριακών τεστ των PCR. Που τάχα μου γίνεται σε άλλες χώρες αλλά το ποιες είναι αυτές οι άλλες χώρες είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό Βαθιά σε μυστική κρύπτη στα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Αιδημόνως το κόμμα της χαράς αρνείται να κατονομάσει ποιες είναι αυτές οι χώρες. Αυτές δηλαδή όπου συνταγογραφείται δωρεάν το μοριακό τεστ για όλο τον πληθυσμό. Μήπως γιατί δεν υπάρχουν αυτές οι άλλες χώρες. Απάντηση, όντως δεν υπάρχουν αυτές οι άλλες χώρες. Γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη δεν μπορεί κάποιος ασφαλισμένος του Δημοσίου να πάρει συνταγή από γιατρό και να μεταβεί σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο ή εξεταστικό κέντρο για να κάνει δωρεάν PCR τεστ. ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ!
Και επειδή έγινε και πολύ μεγάλη συζήτηση για τον φίλο μου τον Σίμο… Συκεών, τον δήμαρχο που πέτυχε καλύτερη τιμή για PCR τεστ σε σχέση με τη διατίμηση των 40 ευρώ έκαστο που έθεσε ο Αδωνις και έπεσαν να τον φάνε και οι πέτρες, ρώτησα και έμαθα. Και ενημερώνω με τη σειρά μου ότι ο Σίμος Δανιηλίδης είχε την πρόνοια να προκηρύξει διαγωνισμό πέρυσι τον Απρίλιο για την προμήθεια 1.500 τεστ αποκλειστικά για τους δημοτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στον Δήμο Συκεών Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Υστερα από μειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία προμηθεύτηκε τα τεστ στην τιμή των 34 ευρώ και όχι των 27 όπως γράφτηκε. Αυτό είναι όλο. Τον περασμένο Απρίλιο, όταν η ζήτηση για τα μοριακά τεστ ήταν ελάχιστη δεδομένου ότι η μετάλλαξη Αλφα που κυριαρχούσε τότε έδινε σοβαρά συμπτώματα και ο κόσμος πήγαινε κατευθείαν νοσοκομείο, οι δε ασυμπτωματικοί δεν υπήρχαν ουσιαστικά στον χάρτη ως είδος. Το καταλάβατε, πήξαμε στην παπάτζα χρονιάρες μέρες. Κανένα έλεος».

Και δείτε τι γράφει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Δημοκρατία»: