ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Στηρίζουν τους εργαζόμενους στην «Αυγή»


KEΔ: Να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατέθεσε πρόταση ανακοίνωσης για το θέμα την οποία αρνήθηκε να συζητήσει η πλειοψηφία, επικυρώνοντας με τη στάση της την διακοπή έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή». Θα πρέπει να εξηγήσουν στους συναδέλφους και την κοινή γνώμη την στάση τους.
ΤΟ σχετικό κείμενο με την πρόταση της ΚΕΔ έχει ως εξής:
«Η φημολογούμενη διακοπή της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς «η Αυγή» και η αγωνία των εργαζομένων να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, καθώς και το δικαίωμα της καθημερινής επικοινωνίας τους με τους πολίτες-αναγνώστες, απασχολεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά και την κοινή γνώμη.
Η επιδίωξη από την διεύθυνση της εφημερίδας, αλλά και από τον πολιτικό φορέα - εκδότη, αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων της συγκεκριμένης έκδοσης, με όρους αγοράς και με πρακτικές εθελουσίας εξόδου, αντιβαίνει τις αρχές και τις αξίες που η έκδοση αυτή διακηρύσσει και υπηρετεί μέχρι σήμερα.
Η επιδείνωση της κρίσης στα ΜΜΕ λόγω της πανδημίας και της πολύχρονης οικονομικής κρίσης των μνημονίων, απαιτεί συνολική πολιτική αντιμετώπιση. Στις δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν κατατεθεί έγκαιρα προτάσεις με συγκεκριμένες ρήτρες θεσμικού χαρακτήρα για την έγκυρη Ενημέρωση και τη δημοσιογραφική εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στον πολύπλευρο - δίκαιο αγώνα των συναδέλφων και δηλώνει έτοιμο να ανταποκριθεί αμέσως σε δημόσια συζήτηση και παρέμβαση, για τη διατήρηση του πλουραλισμού στον Τύπο με την απρόσκοπτη συνέχισης της έκδοσης της "Αυγής" και της πολιτικής παρακαταθήκης των 70 ετών που τη συνοδεύει…».
13/01/2022
Από την Γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


Η "ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ"

Η δημοσιογραφική παράταξη "ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ" στηρίζει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ». Σε ανακοίνωση της αναφέρει: "Είμαστε αντίθετοι στο λουκέτο που επιχειρείται σε μια ιστορική εφημερίδα και μάλιστα μετά από 70 χρόνια λειτουργίας. Καλούμε την ηγεσία - ιδιοκτησία της εφημερίδας να επανεξετάσει την στάση της και να μην αφήσει στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ όχι μόνο για τη διάσωση της εφημερίδας, αλλά και για την αναβάθμιση του δημοσιογραφικού έργου της έντυπης και ηλεκτρονικής της έκδοσης".