ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ


Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 στα γραφεία της Ενώσεως και συμμεριζόμενη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων, λόγω της

κατάστασης της πανδημίας, αποφάσισε να προτείνει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών και την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία. Καθώς, επίσης, και παράταση των ημερών της εκλογικής διαδικασίας, για όσο χρειαστεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να ζητήσει:

1.   Κινητές μονάδες από τον ΕΔΟΕΑΠ ή και τον ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή rapid test πριν την είσοδο στο κτίριο.

2.   Προστατευτικά διαχωριστικά (πλεξιγκλάς) μεταξύ των μελών της Εφορευτικής και των εκλογέων.

3.   Την αξιοποίηση όσο τον δυνατόν περισσότερων ανέργων συναδέλφων για την εξυπηρέτηση των λειτουργιών της εκλογικής διαδικασίας.

4.   Να υπάρξει σχεδιασμός για τη συνεχή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαιτέρως του ανελκυστήρα και των τουαλετών.

5.   Ιδιαίτερη φροντίδα για ευάλωτες ομάδες συναδέλφων (εγκύους, ηλικιωμένους, αναπήρους κ.ά).

6.   Παρουσία γιατρών στο κτήριο της Ένωσης κατά τις ημέρες των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε και τους εκπροσώπους των παρατάξεων σε συνάντηση αύριο Παρασκευή 14/1/2022, στις 12 μ., στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με δυνατότητα ταυτόχρονα τηλεδιάσκεψης για όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να παραστούν δια ζώσης, για να συζητήσουμε και να οριστικοποιήσουμε τους όρους για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις 27, 28, 29, 30 και 31 Ιανουαρίου 2022, από τις 08.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (17.42, 17.43, 17.44, 17.45, 17.46 αντίστοιχα) στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών:

α) του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής,

β) των Πειθαρχικών Συμβουλίων,

γ) των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ,

δ) του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ,

ε) των αντιπροσώπων στο 9ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ,

και

στ) για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού χρήσης 2019 και 2020 και του οικονομικού προϋπολογισμού χρήσης 2020 και 2021 καθώς και

ζ) για την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ,