ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Ηλιόπουλος στον Τάκη Χατζή: Υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση στην κλήτευση δημοσιογράφων


«Υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας στον 989Alpha radio και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή, την κλήση δημοσιογράφων για απολογία, στην υπόθεση Novartis.
«Υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση. Ορίζω ποιο είναι το πεδίο της κυβερνητικής παρέμβασης: στο πόρισμα της Προανακριτικής έβαλαν δύο μη πολιτικά πρόσωπα στο πλάι του κυρίου Παπαγγελόπουλου και έδωσαν ευθύνες σε δύο μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία μάλιστα δεν κάλεσαν να τοποθετηθούν στην Προανακριτική και με αυτό τον τρόπο διαμόρφωσαν ένα πόρισμα το οποίο έστρωσε το έδαφος για να φθάσουμε σε αυτές τις κλήσεις», απάντησε ο κ. Ηλιόπουλος στο ερώτημα αν θεωρεί ότι χειραγωγείται ο Άρειος Πάγος.
Επανέλαβε ότι «από τη στιγμή που η κυβέρνηση έβαλε στο πόρισμα της Επιτροπής δύο μη πολιτικά πρόσωπα, με φορσέ κίνηση οδήγησε σε αυτή τη δίωξη. Η κυβέρνηση ανάγκασε, από τη στιγμή που είχε στο πόρισμα αυτά τα δύο πρόσωπα. Αν κάποιος δικαστικός δεν τα καλούσε, αφού η κυβέρνηση τα είχε βάλει στο πόρισμα με δόλιο τρόπο, θα αντιμετώπιζε πειθαρχικές διώξεις».
Αναφερόμενος στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, τόνισε ότι είναι «στοχοποιημένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και πρόσθεσε ότι η εφημερίδα «Documento» «είναι η μοναδική εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, η οποία δεν μπήκε στα μέτρα στήριξης του Τύπου, με ξακάθαρη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης».