ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Η κατάληψη της ΕΡΤ και η δημιουργία ενός χώρου εναλλακτικής έκφρασης: το διαδικτυακό ραδιόφωνο Μεταδεύτερο


Επιστημονικό άρθρο για το ΜεταΔεύτερο


Τρίτη 4 Ιουνίου 2019. Δεν είχαμε γίνει μασκοφόροι. Πέντε μέλη του ΜεταΔεύτερου συναντήθηκαν το απόγευμα στο ξενοδοχείο Titania με δύο Ελληνίδες πανεπιστημιακούς.Την Αγγελική Γαζή, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και τη Λαμπρινή Παπαδοπούλου, τότε διδάσκουσα (νυν λέκτορα) του ίδιου τμήματος. Κάνουν εδώ και χρόνια έρευνα για τα αυτοδιαχειριζόμενα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, στην Ελλάδα. Ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για το ΜεταΔεύτερο.
Καθώς η έρευνά τους συνεχίζεται, δημοσιοποιούν τμήματά της σε επιστημονικά άρθρα. Ένα τέτοιο άρθρο, αποτέλεσμα εκείνης της κουβέντας που κράτησε δύο ώρες, δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2021 στην εξαμηνιαία επιθεώρηση Radiomorphoses. Είναι σημείο αναφοράς για όσους ασχολούνται με το ραδιόφωνο στα γαλλόφωνα πανεπιστήμια (Γαλλία, Βέλγιο, Καναδάς).
Συμμετείχαν οι Γιώργος Μητρόπουλος, Μαρία Λογιωτατίδου, Νικόλας Ιωακειμίδης, Πάνος Μαρινόπουλος και Γιώργος Ι. Αλλαμανής. Για λόγους δεοντολογίας στο άρθρο, δημοσίως δηλαδή, αναφέρονται ως Σ(συνομιλητής)1, Σ2,Σ3,Σ4,Σ5 – όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Το άρθρο υποβλήθηκε στο ερευνητικό κέντρο ανθρωπιστικών επιστημών Maison des Sciences de l’Homme d’Aquitaine που εδρεύει στο Μπορντό.
Ιδού η αναπαραγωγή του στον ιστότοπο radiomorphoses.fr. Το pdf είναι πάνω δεξιά.
http://www. radiomorphoses .fr/…/resistance…/…