ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Βαξεβάνης: «Να πάω εθελοντικά φυλακή να ησυχάσει ο Μητσοτάκης»


Με τη συμπαράσταση πλήθους κόσμου που βρέθηκε στον Άρειο Πάγο παρουσιάστηκε στην ειδική ανακρίτρια ο Κώστας Βαξεβάνης όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αφού παρέλαβε τη δικογραφία.
Ο δημοσιογράφος αμέσως μετά με δηλώσεις επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Να πάω εθελοντικά φυλακή να ησυχάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκη. Και να βάλει και κάμερες στο κελί για να κάνει ριάλιτι με χορηγό τη Novartis». Αυτό που γίνεται δεν αφορά εμένα αλλά τη Δημοκρατία επεσήμανε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento.
Ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη με δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί ώστε να σταματήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να την κακοποιεί και να την βιάζει.
Ο έτερος εκ των δικηγόρων, Βασίλης Καπερνάρος, επεσήμανε ότι η υπόθεση έχει πολλές προεκτάσεις θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να μην εκτίθεται και η ελληνική δικαιοσύνη.
Είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος, μετά την κλήση ως κατηγορουμένης της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου στις 29 Δεκεμβρίου 2020, που βρίσκεται κατηγορούμενος για τις αποκαλύψεις σχετικά με το μέγα σκάνδαλο.


Χθες, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατήγγειλαν «τις παραληρηματικές κατηγορίες που στοχεύουν αρκετούς δημοσιογράφους για τις ιστορίες τους σχετικά με τη διαφθορά στον φαρμακευτικό τομέα στις οποίες εμπλέκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η δίωξη που φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος πρέπει να τελειώσει».
Ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχουν τριγμοί, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο να αποκαλεί "αυτογκόλ" της ΝΔ, τη δίωξη δημοσιογράφων που βλάπτει την εικόνα της χώρας στην Ευρώπη.
O Βαξεβάνης κατηγορείται για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή.
Κατηγορείται επίσης για συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα.
Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και τέλος για εγκληματική οργάνωση-συμμορία.