ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Θεόφιλος Σιχλετίδης: Το πυρηνικό όπλο του "Κόκκινο 105,5"


Έχω γράψει καλά λόγια για το Κόκκινο στους 105,5 μεγάκυκλους και θα ξαναγράψω και σήμερα. Γιατί είναι ένα ραδιόφωνο ζωντανό, δυναμικό και, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα εμένα, φιλικό προς το χρήστη. Στο Κόκκινο καταλαβαίνουν μια βασική αρχή των ερτζιανών:
Πρέπει ο παραγωγός κι ο δημοσιογράφος να κάνουν παρέα στον ακροατή και όχι να συμβαίνει το αντίστροφο!
Αυτό είναι κάτι που το κατανοεί κι ο κόσμος, εξ ου και το Κόκκινο μπορεί να μην έχει τους περισσότερους («ταμένο» γαρ, ραδιόφωνο), αλλά έχει τους πιο φανατικούς ακροατές. Βλέπε κάτι που διάβασα στο e-tetradio, ότι δηλαδή στους 105,5 μεγάκυκλους μπαστακώνονται οι ακροατές την περισσότερη ώρα απ’ όλα τα ραδιόφωνα της Αττικής –είτε ενημερωτικά είναι αυτά, είτε μουσικά!
Σε νούμερα αυτό μεταφράζεται ως εξής:
  • 140 λεπτά μέσο όρο ακρόασης καθημερινά για το Κόκκινο
  • 132 λεπτά για τον Best 92,6
  • 128 λεπτά για τον Real FM
  • 127 λεπτά για το Τρίτο Πρόγραμμα και
  • 121 λεπτά για το Kosmos 93,6
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να πω δυο λόγια και για το πυρηνικό όπλο του Κόκκινο 105,5, τον Θεόφιλο Σιχλετίδη. Τον δημοσιογράφο που κάθε μεσημέρι στις δώδεκα ακριβώς προσφέρει στους ακροατές ένα μοναδικό ραδιοφωνικό σόου. Την καλύτερη αφορμή των FM για να σκάσει γέλιο το χειλάκι τους και να πάρουν μια αναπνοή εν μέσω πανδημίας. Στο πρώτο μισάωρο, ειδικά, της εκπομπής γίνεται κανονικό πανηγύρι στο στούντιο, με τον Σιχλετίδη να γλεντάει πατόκορφα, αλλά όχι χυδαία, την κυβέρνηση.
Αν υπήρχε πραγματικός καπιταλισμός στα αθηναϊκά ερτζιανά, ο Σιχλετίδης θα είχε ήδη ένα σκασμό προτάσεις μεταγραφής και θα κονομάγε τρελά λεφτά. Επειδή, όμως, φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη, τον αφήνουν στη θέση του στο Κόκκινο, οι ακροατές του οποίου έχουν τη χαρά να ξεκαρδίζονται καθημερινά. Στο πρώτο μισάωρο είπαμε, γιατί στο δεύτερο ο Θεόφιλος παραδίδει πολύτιμα μαθήματα δημοσιογραφίας και ιστορίας, διαμορφώνοντας έτσι ίσως το πιο πλήρες και ελκυστικό πακέτο των ειδησεογραφικών FM.

Χρήστος Ξανθάκης