ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Τι γίνεται με τις εισφορές των μη μισθωτών δημοσιογράφων


Πρόβλημα προέκυψε στα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΦΚΑ για τις εισφορές του έτους 2020, όπου καταλογίστηκαν εισφορές αφενός σε δημοσιογράφους με διττή ιδιότητα, του μισθωτού και.. μη μισθωτού και αφετέρου σε μη μισθωτούς δημοσιογράφους με μέχρι δύο εργοδότες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, παρότι είχαν δηλώσει ότι ήταν ασφαλισμένοι αποκλειστικά στον ΕΔΟΕΑΠ (ν. 4387/2016 αρ. 39 παρ. 9).
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΚΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ο ΕΦΚΑ δεσμεύτηκε ότι θα επιλύσει το πρόβλημα που προέκυψε και, για τους μεν δημοσιογράφους με διττή ιδιότητα θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, οι δε μη μισθωτοί δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στην προσωπική τους καρτέλα στον ΕΦΚΑ.