ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Γιώργο Τζαβέλλα


Η ΕΡΤ αποχαιρετά με θλίψη τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας άρχισε να εργάζεται στη δημόσια τηλεόραση το 1969 και επί σειρά ετών.. προσέφερε τις υπηρεσίες του με συνέπεια και επαγγελματισμό, σε θέσεις ευθύνης, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.
Τον Ιανουάριο του 1990 ανέλαβε γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η συμβολή του στη δημιουργία του αθλητικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ υπήρξε καθοριστική, καθώς μαζί με τον Κώστα Μότση υπήρξαν συνιδρυτές της ΕΡΑσπορ.
Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.

H EΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με θλίψη το ιστορικό στέλεχος της ΕΡΑ και της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ, δημοσιογράφο Γεώργιο Τζαβέλλα, ο οποίος απεβίωσε προ ολίγων ημερών, σε ηλικία 78 ετών.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας γεννήθηκε το 1943, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Ήταν γόνος δημοσιογραφικής οικογένειας, καθώς ο πατέρας του ήταν δημοσιογράφος Πατρών και μέλος επί δεκαετιών της ΕΣΗΕΠΗΝ και από πολύ νωρίς έδειξε το ενδιαφέρον του για τη δημοσιογραφία. Από την ηλικία των 20 ετών, μόλις, εργάστηκε στην ημερήσια εφημερίδα «Ημέρα», στο οικονομικό περιοδικό των Αθηνών «Βιομηχανική Επιθεώρηση» και στην αθηναϊκή εφημερίδα «Προοδευτική». Το 1969, άρχισε η συνεργασία του με την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ από το 1971 προσλήφθηκε στην ΥΕΝΕΔ και εργάστηκε στη Διεύθυνση Ειδήσεων ως συντάκτης και παρουσιαστής Δελτίων Ειδήσεων.
Διετέλεσε αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ2 και στη συνέχεια μεταπήδησε στο ραδιόφωνο. Μέχρι το 1990 διετέλεσε αρχισυντάκτης ειδήσεων της ΕΡΑ-4 και αμέσως μετά ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Το 1993, το όραμα μίας μικρής ομάδας καταξιωμένων αθλητικών συντακτών για τη δημιουργία ενός αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου υλοποιήθηκε, με την έναρξη των πρώτων εκπομπών της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ. Ο Γιώργος Τζαβέλλας, από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ήταν ανάμεσα στους πρωτεργάτες του εγχειρήματος αυτού και συνέβαλε αποφασιστικά στην υλοποίησή του, γι’ αυτό και θεωρείται ο «πατέρας της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ». Το νέο πρόγραμμα αποτέλεσε σταθμό για τα ραδιοφωνικά δεδομένα καθώς και «σχολή» για το ελληνικό αθλητικό ραδιόφωνο.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας υπήρξε ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος που αγάπησε και προσέφερε πολλά στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Εργάστηκε επί πολλά χρόνια σε θέσεις ευθύνης, με όραμα και δημιουργικότητα, αφήνοντας το στίγμα του στα ελληνικά δημοσιογραφικά δρώμενα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.
Η κηδεία του Γιώργου Τζαβέλλα τελέσθηκε προχθές, σε στενό οικογενειακό κύκλο.