ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Η άλωση της (Νέας) Δημοκρατίας


Με την ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον Θάνο Πλεύρη, ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνει την πολιτική μετατόπιση του κόμματός του προς τον χώρο της Ακρας Δεξιάς που είχε ξεκινήσει ήδη από.. τη στιγμή που είχε προβάλει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος με τη στήριξη του Αδωνη Γεωργιάδη. Μια κίνηση που επιβραβεύτηκε στη συνέχεια με την ανάθεση στον πρώην γραμματέα του ΛΑΟΣ της θέσης του αντιπροέδρου της Ν.Δ.
[...] Aυτό που συμβαίνει σήμερα με τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει πραγματικά προηγούμενο. Η ανάθεση τριών νευραλγικών υπουργικών πόστων στα τρία στελέχη του ΛΑΟΣ που κληρονόμησε η Ν.Δ. δίνει τον τόνο στη σημερινή διακυβέρνηση και σημαδεύει την οριστική μετάλλαξη του κόμματος.
[...] Βέβαια, οι τρεις υπουργοί κάνουν ότι δεν θυμούνται το παρελθόν τους και ξορκίζουν το κόμμα στο οποίο αναδείχθηκαν, εμφανιζόμενοι ως οπαδοί της… ΕΡΕ. Δεν είναι, όμως, καθόλου πειστικοί. Δεν πείθει ούτε η όψιμη αυτοκριτική για το σκληρό αντισημιτικό τους παρελθόν, εφόσον δεν πρόκειται για πραγματική αναθεώρηση των πολιτικών τους θέσεων, αλλά απλά για μια δημόσια δήλωση προς το κράτος του Ισραήλ. Οι υπόλοιπες ακροδεξιές τους θέσεις βγαίνουν αυθόρμητα κάθε τόσο στην επιφάνεια.

- απόσπασμα από κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)