ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν τον πενθεί, τον γιορτάζει


Δεκατέσσερις πολιτικές εφημερίδες Αθήνας-Θεσσαλονίκης, όλου του πολιτικού μετώπου, είχαν την Παρασκευή βασικό θέμα τον Μίκη και οι οκτώ από αυτές μονοθεματικό, ολοσέλιδο. 
Έξι αθλητικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης έκαναν επίσης βασικό πρωτοσέλιδο θέμα τον Μίκη. Όλη τη μέρα χθες και όλη τη μέρα σήμερα, η Ελλάδα άκουγε από τα ραδιόφωνα Μίκη. Οργανώθηκαν ολοήμερα ραδιοφωνικά αφιερώματα στον Μίκη.
 Ο χρόνος των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων διατέθηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία στον Μίκη. Πολλές ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων αφορούσαν τον Μίκη. Ανασύρθηκαν από τα αρχεία άπειρες συνεντεύξεις και πάμπολλες συναυλίες τού Μίκη.
 Ένα ποτάμι από δημιουργίες, σκέψεις και λόγια του Μίκη πλημμύρισε τη χώρα και πέρασε τα σύνορα, τα δικά της και των ηπείρων.
 Κηρύχθηκε εθνικό πένθος τριών ημερών για τον Μίκη. Αλλά η Ελλάδα –που χώρεσε αυτό το τεράστιο μέγεθος– δεν πενθεί. Γιορτάζει που έχει (δεν είχε, έχει!) έναν τέτοιον Έλληνα. Έναν παγκόσμιο Έλληνα.
Διονύσης Βραϊμάκης / Harddog