ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Μια δημοσκόπηση να την πιείς στο ποτήρι. Ή μήπως να την πνίξεις;


του Χρήστου Ξανθάκη 

Όταν ο ρεπόρτερ Ξανθάκης αποδεικνύεται μεγάλο μέντιουμ! Και είναι αλήθεια, αν διαβάσει κανείς όσα έχω γράψει εδώ στο Newpost την τελευταία εξαετία σε όλα μέσα έχω πέσει, σε όλα εντελώς.. Άντε, εκτός από την εκλογή Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κι εκεί δεν γινόταν να μην πέσω έξω, ρωτήστε τον Άδωνι Γεωργιάδη να σας πει γιατί την πάτησα.
Αλλά μιλούσα για την μαντική μου ικανότητα. Και διά του λόγου του αληθές, παραθέτω απόσπασμα από το κείμενό μου της 9ης Αυγούστου. Ρε τα ματζόρε:
«”Οπότε”, του απαντάω, “είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγουν καινούριες δημοσκοπήσεις, το επόμενο Σαββατοκύριακο ας πούμε. Κι επειδή εκτός από ρεπόρτερ είμαι και μακρινός απόγονος του Κάλχα, μπορώ από τώρα να σου πω ότι θα δείχνουν μικρότερη τη διαφορά, από τις δώδεκα μονάδες, ας πούμε, στις οκτώ ή στις επτά. Αλλά και πάλι το προβάδισμα θα το έχει η Νέα Δημοκρατία. Και σου έχω και τον τίτλο έτοιμο:
Αντέχει δημοσκοπικά η κυβέρνηση και ετοιμάζει την φθινοπωρινή αντεπίθεσή της”!»
Τελικά δεν βγήκε το επόμενο Σαββατοκύριακο η δημοσκόπηση η τσίλικη, βγήκε το αντιμεθεπόμενο, μιας και όπως λένε στο MasterChef αυτά τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Και τη φιλοξένησαν προχθές Σάββατο τα «Νέα» φάτσα κάρτα στο πρωτοσέλιδό τους με τίτλο «Τα πρώτα πλήγματα» και υπότιτλο τον εξής:
«Πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου, αλλά η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται στις 10,1 μονάδες»!
Ούτε παραγγελία να το είχα το γκάλοπ ρε φίλε, ούτε να είχα πει στους δημοσκόπους «έτσι θέλω να μου το φέρετε», ούτε να είχα αρπάξει την κουτάλα από τα χέρια του σεφ Κουτσόπουλου και να το είχα μαγειρέψει κατά τα γούστα μου. Ποιο κληρονομικό χάρισμα και μαλακίες τώρα, σαν τον ρεπόρτερ Ξανθάκη δεν γεννήθηκε άλλο μέντιουμ.
Σε μένα θα έρχεστε για τα οικονομικά σας, για τα αισθηματικά σας, για τα ψυχολογικά σας, για αναζητήσεις αγαπημένων προσώπων, για το μάτι το κακό, μαντείες, βασκανίες, λυκοσυμμαχίες, τίποτε δεν μου ξεφεύγει. Κι όταν έρθει η ώρα θα σας πω και τι θα γράφει και η επόμενη δημοσκόπηση. Έτσι για να μην έχετε αγωνία δηλαδή και τρώτε το νύχι μέχρι τη ρίζα!

Υ.Γ. 1: Παρεμπιπτόντως, ολίγα ακόμη points (για το Yale είμαι ρε γαμώτι…) από το γκάλοπ. 
Πρώτη διαπίστωση:
«Το 49,4 % προτρέπει τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει αμέσως σε ανασχηματισμό».
(Εμ τι, μόνο ο Οικονόμου θα αξιοποιηθεί απ’ τα δικά μας τα παιδιά;)
Δεύτερη διαπίστωση:
«Θετικές κρίσεις για τα πρώτα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και για την τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου».
(Να κλείνουμε λίγο και το ματάκι στον Κώστα Σημίτη, τόσες υπηρεσίες έχει προσφέρει στην κυβέρνηση!)

Υ.Γ. 2: Η δημοσκόπηση δίνει ένα βήμα απ’ τη Βουλή την Δημιουργία Ξανά, με 2 %. Προσωπικώς θα έβλεπα τον Βελόπουλο πολύ ψηλότερα, αλλά υπάρχουν και διαφωνίες στα μέντιουμ τι να κάνουμε …

Υ.Γ. 3: Είδα κι έναν άλλο τίτλο στο πρωτοσέλιδο των «Νέων», πολύ χαρακτηριστικό:
«Πυροσβεστική, πώς τους ξέφυγαν οι φωτιές».
Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος και οδεύει τάχιστα στο βωμό για θυσία!