ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Νέο κόμμα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ


Διακόσια ονόματα ετοιμάζουν ένα μετωπικό σχήμα με τον τίτλο
 «Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης» - Ποιοι θα συμμετέχουν

Ενα νέο κόμμα προστίθεται στο πολιτικό σκηνικό και επίσημα από τη Δευτέρα το απόγευμα, αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και με πολλά γνώριμα πρόσωπα των κινημάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του.. πολιτισμού αλλά και τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Για την ακρίβεια μιλάμε για ένα μετωπικό σχήμα με τον τίτλο Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης όπου αποτελεί το αποτέλεσμα διεργασιών ενός χρόνου πάνω σε επεξεργασία κοινών θέσεων για τα «επίκαιρα ζητήματα του λαού και της νεολαίας» όπως λέει στέλεχος της κίνησης που επίσημα θα ανακοινωθεί με μεγάλη εκδήλωση στην Πλατεία Αυδή και ομιλητές τους πανεπιστημιακούς Κωστή Λαπαβίτσα, Γιάννη Κουζή, τη μηχανικό Γιώτα Σταθά και συντονίστρια την υγειονομικό Βιβή Πασχάλη.
Στόχος είναι η δεξαμενή του αντιμνημονίου, το «Οχι» του δημοψηφίσματος, ένας άστεγος κόσμος πολιτικά που είτε αποχώρησε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για καιρό κινείτο σε οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αναζητεί πολιτική έκφραση.
- απο ρεπορτάζ του Δημήτρη Μανιάτη στα ΝΕΑ (oλόκληρο ΕΔΩ)