ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Μας κούρασαν, μας εξουθένωσαν...


Αυτή η αντίσταση-μπετόν, εδώ και ενάμιση χρόνο, για την αντιμετώπιση της πανδημικής μάστιγας, και όχι μόνο με το εμβόλιο, είναι κουραστική για την κοινωνία –είναι εξουθενωτική..Μας κούρασε, μας εξουθένωσε, αυτή η πυκνή ανθρώπινη μάζα που αντιδρά ΠΑΝΤΑ σε ό,τι αφορά τη συλλογική άμυνα απέναντι στον ιό που αφαίρεσε τη ζωή σε χιλιάδες, ή που τους ταλαιπώρησε για μήνες στα νοσοκομεία. 
Μας κούρασαν, μας εξουθένωσαν οι αρνητές τής μάσκας· οι σαγονάκηδες της μασκοφορίας· οι κομπογιαννίτες που εξίσωναν τον σαρωτικό παγκόσμιο ιό με τη γρίπη· οι παρτάκηδες των πάρτι· οι χοντρόπετσοι απέναντι σε ό,τι συμβαίνει· οι για ψύλλου πήδημα αντιδρώντες.
Μας κούρασε, μας εξουθένωσε (παρά της φαιδρότητα της εικόνας) η κυρία που χοροπηδούσε πάνω σε σωρό από μάσκες· η άλλη κυρία που ωρυόταν ότι δεν θα άφηνε ποτέ το παιδί της να μασκοφορεθεί στο σχολείο (όταν η χρήση μάσκας έγινε και εκεί υποχρεωτική)· η πασιονάρια της συνταγματικότητας που χάλασε το κόσμο για το σελφ τεστ που δεν επέτρεπε να κάνει το παιδί της «γιατί είναι αντισυνταγματικό»!
Μας κούρασαν, μας εξουθένωσαν, οι αθεόφοβοι σταυροφόροι που ζαλώθηκαν εικόνες, εξαπτέρυγα και λάβαρα για να διαδηλώσουν κατά των εμβολίων· οι εμπειρικοί γιατροί και «ιατρίζοντες» που όρμησαν μέσα στον χαμό για να αρπάξουν ένα κομμάτι δημοσιότητας, που τόσο μεγάλο δεν θα τους το δώσει ποτέ η φτενή καριέρα τους· οι λαϊκιστές δημοσιογραφούντες τών σόσιαλ, και όχι μόνο αυτών, που πουλάνε παπαρολογίες και βρίσκονται αμνοί να τις αγοράσουν.
Δεν μας κούρασαν –και ας μην τους αποδεχόμαστε– οι επιφυλακτικοί από ανθρώπινο φόβο απέναντι στο εμβόλιο. Είναι φυσικό όταν η πιθανότητα «ένα στο εκατομμύριο» για σοβαρές παρενέργειες σκάει δίπλα σου, να ταράζεσαι. Είναι ανθρώπινο να επηρεάζεσαι όταν η «μια τού εκατομμυρίου» θεωρείται πιθανό –απλώς πιθανό– να είναι εκείνες που έγιναν στο Ηράκλειο, στα Καλάβρυτα, στην Κατερίνη, στο Καρπενήσι κ.λπ. Δεν τους δικαιολογούμε, αλλά τους σεβόμαστε ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ξεπεράσουν τους φόβους τους όπως, ίσως, τους ξεπέρασαν πολλοί από εμάς. Συγκριτικά με τις περιπτώσεις τού Ηρακλείου, των Καλαβρύτων της Κατερίνης κ.λπ. ακούσαμε/διαβάσαμε απείρως περισσότερα δράματα που έσκασαν δίπλα ή παραδίπλα μας. Φίλοι μας χάθηκαν ταλαιπωρημένοι –διαλυμένοι– από το ιό και άλλοι υπέφεραν εξοντωτικά για βδομάδες και μήνες, για να γίνουν ράκη πριν επανέλθουν, αν επανήλθαν ακόμα, στην κανονική ζωή.
Καμιά σχέση όλοι αυτοί, οι επιφυλακτικοί, με το κοπάδι τών αρνητών και τα γκεσέμια τους. Πολλά από τα οποία δεν είναι μόνο επικίνδυνα, είναι και ύποπτα.

Διονύσης Βραϊμάκης / Harddog