ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ενα τηλεφωνάκι είναι, ούτε κοστίζει ούτε χρονίζει...


* Δύο θέματα σήμερα και ξεκινάω ατάκα με τους πρώην εργαζόμενους του Mega, που προσπαθούν να πάρουν τα λεφτά τους από την πώληση των άσετς (τα λέω καλά;) του καναλιού. Έχω και μια.. ιδιαίτερη ευαισθησία επ’ αυτού, μιας κι εμείς, οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» κυνηγήσαμε επίσης τις τράπεζες για να αποκομίσουμε τα δεδουλευμένα μας. Με επιτυχία, δόξα τω Θεώ, την οποία εύχομαι και στα παιδιά του Mega με όλη μου την καρδιά.
* Οι πρώην του Μεγάλου Καναλιού λοιπόν, συγκεντρώθηκαν χτες έξω από τα κεντρικά της Alpha Bank στη Σταδίου και απαίτησαν να δούνε τον τσέο της τράπεζας, αλλά βγήκε ένα στέλεχος και τους είπε ότι με την υπόθεσή τους ασχολείται ο γενικός διευθυντής, που είναι φουλ απασχολημένος και δεν γίνεται να τους δει σήμερα, θα τους δει την Παρασκευή. Εν αναμονή, λοιπόν, αυριανού ραντεβού, ένα τηλεφωνάκι είναι, ούτε κοστίζει ούτε χρονίζει.
Για να πάρουν επιτέλους πέντε φράγκα οι πρώην εργαζόμενοι, τα οποία τα δικαιούνται χίλια τοις εκατό. Δεν θα τους σώσουν, αλλά μπορεί να τους ανακουφίσουν. Κι αυτό δεν είναι και τόσο μικρή ιστορία…
* Όσο για το δεύτερο θέμα, είναι η γνωστή αγωγή από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, όπου ζητάνε οι καραβανάδες 70.000 ευρώ και εξάμηνη φυλάκιση του συναδέλφου για «ηθική βλάβη».
Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, που λέει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά καταδικάζει τις αγωγές που στρέφονται κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση του συναδέλφου Νίκου Μπογιόπουλου, στον οποίο ασκήθηκε αγωγή από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), με αφορμή περσινό του άρθρο!
Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ».
Σωστή, δεν λέω, αλλά μήπως πρέπει να πιέσουμε και λίγο τα κέντρα εξουσίας με άλλους τρόπους; Στο κάτω κάτω της γραφής (για να το πω ωμά!), τώρα που έχουν σφίξει τα γάλατα μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ…

Xρήστος Ξανθάκης / medioΠΙΛΑΦΟ, newpost