ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Νεκρός δημοσιογράφος του Ρόιτερς στο Αφγανιστάν


Ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς Ντάνις Σιντίκι σκοτώθηκε σήμερα Παρασκευή 16/7, ενώ κάλυπτε συμπλοκή ανάμεσα στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και σε μαχητές Ταλιμπάν κοντά σε.. συνοριακό πέρασμα με το Πακιστάν.
Ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν μάχονταν για την ανακατάληψη της περιοχής της κεντρικής αγοράς του Σπιν Μπολντάκ όταν ο Σιντίκι και ένας ανώτερος αφγανός αξιωματικός σκοτώθηκαν από διασταυρούμενα πυρά.
Ο Σιντίκι ήταν δημοσιογράφος ενσωματωμένος από τις αρχές της εβδομάδας στις αφγανικές ειδικές δυνάμεις, που εδρεύουν στη νότια επαρχία της Κανταχάρ, και έκανε ρεπορτάζ για τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αφγανούς κομάντος και στους μαχητές Ταλιμπάν.
“Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες σε συνεργασία με τις αρχές της περιοχής”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Reuters Μίχαελ Φρίντενμπεργκ και η διευθύντρια του πρακτορείου Αλεσάντρα Γκαλόνι.
“Ο Ντάνις ήταν ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, ένας αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας και ένας πολύ αγαπητός συνάδελφος. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή την φρικτή ώρα”, ανέφεραν.
Ο Σιντίκι είχε πει στο Ρόιτερς ότι είχε τραυματιστεί στον ώμο από οβίδα νωρίτερα σήμερα ενώ έκανε ρεπορτάζ για τη συμπλοκή. Ο Σιντίκι ανήκε στην ομάδα των φωτορεπόρτερς του πρακτορείου που είχαν βραβευτεί το 2018 με Πούλιτζερ για το φωτορεπορτάζ τους για την προσφυγική κρίση των Ροχίνγκια.
Φωτογράφος του Reuters από το 2010, η δουλειά του Σιντίκι κάλυπτε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, μέχρι την προσφυγική κρίση με τους Ροχίνγκια, τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και τους σεισμούς στο Νεπάλ.