ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

«Ο Ερικσεν πέθανε και επανήλθε» λέει καθηγητής καρδιολογίας - Δύσκολο να επιστρέψει στα γήπεδα


«Χωρίς να θέλω να γίνω ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε για λίγα λεπτά και επανήλθε». Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου και πρόεδρος της Επιτροπής.. Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Σαντζέι Σάρμα, περιγράφει την πιο συγκλονιστική στιγμή του Euro 2020, όταν στη διάρκεια του παιχνιδιού Δανία - Φινλανδία, ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο.
Ο κ. Σάρμα, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον 29χρονο διεθνή, όταν ο δεύτερος έπαιζε στην Τότεναμ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του νεαρού ποδοσφαιριστή, ωστόσο διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα. «Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι». Ωστόσο, σχετικά με την υγεία του, υπογράμμισε οτι «τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός», παρόλο που, όπως είπε «μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της». «Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα», συμπλήρωσε.
Όσο για τη στιγμή της κατάρρευσής του και για τους λόγους που την προκάλεσαν, ο ίδιος ανέφερε ότι «προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά».