ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Κάτι τρέχει με τον Νίκο Δένδια;


Ο απευθείας δίαυλος κορυφής που έχει ανοίξει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την.. περασμένη Δευτέρα, προκαλεί ουκ ολίγες συζητήσεις και ερωτήματα.
Όπως αποκάλυψε ο τούρκος πρόεδρος –στην Ελλάδα δεν ενημερώθηκαν καν τα κόμματα, παρότι το Κίνημα Αλλαγής το έχει ζητήσει- Ιμπραχίμ Καλίν και Ελένη Σουρανή θα αποτελούν το πρώτο επίπεδο της απευθείας «ανοιχτής γραμμής» Αθήνας-Άγκυρας, ενώ εν συνεχεία οι Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλούν απευθείας.
Το ερώτημα είναι ο ρόλος που θα έχει ο Νίκος Δένδιας στο νέο σκηνικό που δημιουργείται, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν πως του επιφυλάσσεται «ρόλος Τσαβούσογλου», υποβαθμισμένος δηλαδή ρόλος, καθώς στην Άγκυρα την εξωτερική πολιτική την χαράσσει και την ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν –και όσοι την ασκούν και μικρά περιθώρια έχουν και αναλώσιμοι είναι.
Ο Νίκος Δένδιας, ωστόσο, έχει αποδείξει πως δεν χωράει σε «κοστούμι Τσαβούσογλου». Ο υπογράφων και η στήλη, μάλιστα, αμέσως μετά την πολυσυζητημένη πλέον συνέντευξη των δυο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα, πρώτοι υποστήριξαν πως στη Νέα Δημοκρατία «γεννήθηκε δελφίνος».
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά μέσα πως ο Δένδιας δεν είναι αναντικατάστατος στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και αιχμές για σκάνδαλα. Κάποια από τα δημοσιεύματα αυτά, μάλιστα, αποδίδονται ευθέως σε πρόσωπα του Μαξίμου, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το αν υπάρχει φωτιά εκεί που υπάρχει καπνός.
Αν θα υπάρξει ή όχι συνέχεια θα το μάθουμε προσεχώς. Προς το παρόν, ο υπουργός Εξωτερικών εξακολουθεί να ασχολείται αποκλειστικά με τον τομέα ευθύνης του, ενισχύοντας το πολιτικό κεφάλαιο που έχει συσσωρεύσει στα δυο χρόνια που βρίσκεται στη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.