ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ελενα Ακρίτα: Γίνατε νούμερα και στη New York Times κύριε Μητσοτάκη...


«Γίνατε νούμερα και στη New York Times κύριε Μητσοτάκη. Στα μανταλάκια κρεμάνε την Ελλάδα κι ευθύνεστε εσείς γι’ αυτό. Συνεχίστε να γαντζώνεστε στην καρέκλα παριστάνοντας ότι δεν.. τρέχει τίποτα με την υπουργό και τον κολλητό σας. Keep up the good work, θα πάει πολύ καλά όλο αυτό».
Τα παραπάνω έγραψε η Ελενα Ακρίτα στη σελίδα της στο facebοοk, παραθέτοντας σχετικό δημοσίευμα των New York Times για τις καθημερινές καταγγελίες στον χώρο του πολιτισμού στη χώρα μας για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
Οι New York Times αναφέρονται στις καταγγελίες που ξεκίνησαν με την μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου και εξαπλώθηκαν στον κόσμο του πολιτισμού.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος, αρνήθηκε αυτές τις αναφορές».
Παράλληλα, κάνει λόγο για την στάση της εισαγγελίας που, όπως, φαίνεται περιμένει να υπάρξουν περισσότερες υποθέσεις, αν και δεν ήταν σαφές πόσες θα πάνε στη δίκη, δεδομένου του χρόνου που πέρασε από τα φερόμενα περιστατικά και την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.
Αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ότι η καταιγίδα των καταγγελιών για σεβαστά πρόσωπα στον χώρο των τεχνών «έρχεται σε μια από τις πιο συντηρητικές κοινωνίες της Ευρώπης, όπου αυτές οι κακοποιήσεις ψιθυρίζονται εδώ και καιρό, αλλά δεν συζητήθηκαν ποτέ ανοιχτά, πόσο μάλλον διώκονται»
Σημειώνεται επίσης ότι η απόφαση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει ανοιχτά προκάλεσε μια ασυνήθιστη ανοιχτή και πολλές φορές παθιασμένη συζήτηση για τις κακοποιήσεις στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με μελέτες 9 στις 10 γυναίκες, αντιμετωπίζουν παρενοχλήσεις στους ανδροκρατούμενους τομείς όπως των μέσων ενημέρωσης, του αθλητισμού και της πολιτικής.