ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ρε παιδιά, ένα ρεπορταζάκι για όσα συνέβαιναν. Μόνο διθυράμβους;


Ο ηθοποιός Γιώργος Λιάντος έχει πάρει καθαρή θέση για τις καταγγελίες κακοποιήσεων στο θέατρο, χωρίς «ναι μεν, αλλά», και δίχως να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα σε θύτες και θύματα.. Τα κείμενά του που έχουμε διαβάσει στο fb είναι δυναμικά, καλογραμμένα και χτυπούν στον στόχο.
Στην τελευταία του ανάρτηση, κάνει λόγο για πολλούς –ανάμεσά τους και για τους «παλιούς συναδέλφους» του που προσπαθούν να «φρονιμέψουν» τους άλλους, καθώς νιώθουν ότι «το οικοδόμημα που πάνω του είναι στηριγμένες οι καριέρες τους, τρίζει» και έχουν «πανικοβληθεί πως θα γκρεμιστούν οι κόποι μιας ζωής».
Από όσα γράφει, αναδημοσιεύουμε την αναφορά τους στα καθ' ημάς, δηλαδή στους δημοσιογράφους. Αναζητήστε τα υπόλοιπα στη σελίδα του, του fb, που είναι ανοικτή:
{...} Δεν σιωπώ όμως καθόλου και ρωτώ να μου απαντήσουν οι άλλοι αγαπημένοι μου, οι δημοσιογράφοι. Ρε παιδιά, τόσα χρόνια που όλοι κααατι ξέραμε, καααατι ακούγαμε, εσείς χαμπάρι;;; Δεν είχατε ακούσει τίποτα; Ένα ρεπορτάζ τόσα χρόνια δεν είδαμε. Μόνο διθυράμβους και φαραωνικές παρουσιάσεις για τους θύτες; Ένα ρεπορταζάκι για όσα συνέβαιναν; Για τα δικαιώματα των συναδέλφων; Για τα στραβά του χώρου; Τίποτα; Ομερτά από ανάγκη εμείς, ομερτά και εσείς που είναι η δουλειά σας να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ;;; Τι χάρες ξεπληρώνατε; Το λέω αυτό γιατί κάποιοι σήμερα ψάχνουν μέχρι και το ποιοι ευχόντουσαν χρόνια πολλά στους θύτες στην γιορτή τους για να τους καταστήσουν συνενόχους, αλλά κανείς δεν λέει το προφανές, οι δημοσιογράφοι που ήταν δουλειά τους η αποκάλυψη, τι έκαναν; Αν πάλι κάνω λάθος και υπάρχουν ρεπορτάζ που δεν είδα, σας ζήτω συγνώμη εκ των προτέρων, τι να πω {...}
- από το Harddog