ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Θ. Βασιλακόπουλος: Ο γιατρός στην Κέρκυρα δεν παρέλυσε από το εμβόλιο


Τι απαντά ο δικηγόρος του γιατρού

Σε μια σοβαρή καταγγελία για το περιστατικό γιατρού στην Κέρκυρα που υποστήριξε ότι παρέλυσαν τα πόδια του μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και..
Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο Θ. Βασιλακόπουλος έκανε λόγο για fake news σχετικά με παρενέργειες του εμβολίου για τον κορονοϊό. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής υποστήριξε μεταξύ άλλων:
«Δεν με ανησυχεί καθόλου το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)».
Ο καθηγητής έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο και την ασφάλεια του και τόνισε ότι οι πληροφορίες του λένε ότι «ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος στην Κέρκυρα είναι ένα από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς».
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας λίγο αργότερα και στο Open στην ερώτηση αν καταγγέλλει στημένη παρενέργεια απάντησε καταφατικά.
Στο Οpen μίλησε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που είπε σχετικά με το θέμα της Κέρκυρας: «Δεν έχουμε πληροφορίες για τέτοια παρενέργεια».



Τι λέει ο δικηγόρος του γιατρού στην Κέρκυρα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διακομίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο γιατρός της Κέρκυρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δικηγόρου του Γ. Κοντού στο corfutvnews.gr
Ο κ. Κοντός αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του γιατρού τόνισε ότι «όπως ξέρετε χθες υπήρξε ένα δυσάρεστο περιστατικό το οποίο προκάλεσε στον γιατρό μεγάλη αδυναμία σχεδόν παράλυση στα κάτω του άκρα. Αυτό βεβαίως είναι κάτι το οποίο το ιατρικό προσωπικό της Κέρκυρας και όχι μόνο το ψάχνουν. Σήμερα το απόγευμα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αφού εξετάστηκε από νευρολόγο και κρίθηκε αναγκαίο μετά από απόφαση και του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Είναι ένα γεγονός απολύτως υπαρκτό και θέλω να διαψεύσω οποιοδήποτε ψήγμα ή υπονοούμενο έχει ειπωθεί αναφορικά με την ύπαρξη ή μη του γεγονότος».

Θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη

Οπως αναφέρει το corfutvnews και σύμφωνα με τον κ. Κοντό ο γιατρός με αφορμή τις δηλώσεις του Πνευμονολόγου κ. Βασιλακόπουλου θέλει να προσφύγει στην δικαιοσύνη. Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» δεν αποτελούν προτεραιότητα.
«Θέλω να διαψεύσω τα λεγόμενα του κύριου Βασιλακοπούλου που πραγματικά απορώ πως έχουν κάνει το γύρο όλου του διαδικτύου και όλων των Μπλοκ σε όλη την Ελλάδα. Και απορώ για το γεγονός πως έκανε διάγνωση εξ αποστάσεως. Είναι κάτι για το οποίο πρώτη φορά στη ζωή μου διαπιστώνω να συμβαίνει. Ξεκαθαρίζω πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα λεγόμενα του και καλό θα ήταν να τα ανακαλέσει και θα βρούμε και τρόπο να του το πούμε επισήμως να τα ανακαλέσει σε διαφορετική περίπτωση ήδη ο πελάτης μου έχει χορηγήσει την εντολή να κινηθούμε νομικά σε ποινικό και σε αστικό επίπεδο», ανέφερε ακόμη ο δικηγόρος του γιατρού.