ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

ΕΡΤ: Κατατέθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για συναινετική επιλογή διοίκησης


Τροπολογία για την επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως είχε προαναγγείλει.. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία ομιλία του στην Ολομέλεια.
Oι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζουν πως με την προτεινόμενη διάταξη, η επιλογή του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και των μη αιρετών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. γίνεται πλέον με απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και όχι με απλή γνωμοδότηση, που λαμβάνεται με την αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της.
Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνονται ευρύτερες συναινέσεις, που εγγυώνται ότι στο Δ.Σ. θα επιλέγονται οι βέλτιστοι υποψήφιοι και όχι οι αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι η ΕΡΤ Α.Ε. θα λειτουργεί ως δημόσια - και όχι ως κρατική, πολλώ δε μάλλον κυβερνητική - ραδιοτηλεόραση.
Πιο συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης, και η αναπληρωτής τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Νατάσα Γκαρά, κατέθεσαν τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Θεόδωρου Λιβάνιου, το οποίο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.