ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Δεύτερο κύμα απολύσεων στο Mega


Tην εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού “MEGA”, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), για το δεύτερο κύμα απολύσεων δημοσιογράφων μέσα σε λίγους μόλις μήνες..Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί η χρονική συγκυρία καθώς το δεύτερο κύμα απολύσεων έρχεται τη στιγμή που είναι έτοιμο να ψηφιστεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο μειώνονται οι θέσεις δημοσιογράφων στους Τ/Σ πανελλήνιας εμβέλειας με παράλληλη ενίσχυση των παροχών από την Κυβέρνηση.
Η ΠΟΕΣΥ είχε προειδοποιήσει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο σε όλους τους τόνους για το επερχόμενο κύμα ανεργίας και ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας των δημοσιογράφων μετά και τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.
Η Ομοσπονδία ζητάει από την Κυβέρνηση να ξανασκεφθεί -έστω και την ύστατη ώρα το θέμα και να αποσύρει τις αντεργατικές διατάξεις από το εν λόγω σχέδιο νόμου πριν αυτές γίνουν νόμος του κράτους.
Παράλληλα το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων.