ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη: Καταγγέλλεται για βιασμό 14χρονου μαθητή


Νέα καταγγελία κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας στην οποία καταγγέλλονται αδικήματα βιασμού το 2010 -όταν ο καταγγέλλων ήταν 14 ετών- με καταγγελλόμενο δράστη γνωστό ηθοποιό.. και σκηνοθέτη. Πρόκειται για ούτως ή άλλως σοβαρότατη υπόθεση, που αποκτά ιδιαίτερο δικαστικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο χρόνος τέλεσης του καταγγελόμενου αδικήματος είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει την παραγραφή του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο μηνυτής δεν ανήκει στο χώρο του θεάτρου.
Ωστόσο, όπως αναφέρει στη μήνυσή του, η προσέγγισή του από τον γνωστό σκηνοθέτη έγινε στην περιοχή του Μεταξουργείου, εξελίχθηκε σε γνωριμία και στη συνέχεια σε βιασμό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βιασμός έγινε στο σπίτι του σκηνοθέτη.
Ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ο δράστης είναι πασίγνωστος ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει η εισαγγελία και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Στον Αρειο Πάγο η Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πλιώτα, προς τον οποίο κατέθεσε αναφορά και έθεσε στη διάθεση των ανακριτικών αρχών ολες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και τους εποπτευόμενους φορείς προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν.
- πηγή: hellasjournal