ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μενδώνη: Μας εξαπάτησε ο Λιγνάδης!


«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από λίγο, με αφορμή.. τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση - παρενόχληση από γνωστά πρόσωπα του θεάτρου, ειδικά δε για τον Δημήτρη Λιγνάδη που ήταν, μέχρι πρότινος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.
«Mας εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» » είπε η Λίνα Μενδώνη.
Η υπουργός Πολιτισμού μη αναλαμβάνοντας ούτε την πολιτική ευθύνη της επιλογής Λιγνάδη, αρνείται οποιαδήποτε φιλική σχέση της ίδιας και του πρωθυπουργού μαζί της και επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο τον πρωθυπουργό  στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως υποστήριξε «ο Πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας ψάξουν μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν».



Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε η ίδια γνωρίζει τον Λιγνάδη παρά μόνο ότι τον συνάντησε μια φορά το 2014.
Η Λίνα Μενδώνη χρησιμοποιώντας επιτέθηκε στον... ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στον πρέσβη της Βενεζουέλας και σε καταγγελία που είχε γίνει για σεξουαλική παρενόχληση ενώ αλγεινή εντύπωση έκανε το γεγονός ότι από τους καταγγελλόμενους κατονόμασε μόνο τον Παύλο Χαϊκάλη θυμίζοντας ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα υποστήριξε ότι αν και το 2012 ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού δεν γνώριζε για τους λόγους απομάκρυνσης Λιγνάδη από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου γιατί στις αρμοδιότητές της δεν ήταν ο σύγχρονος πολιτισμός.
Η υπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε και στον Πάνο Σκουρολιάκο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, διερωτώμενη «αγνοούσε ή συγκάλυπτε;».
Επίσης επιτέθηκε και στην Έλενα Ακρίτα διαβάζοντας παλαιότερα θετικά σχόλια που είχε κάνει για παραστάσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και συγκεκριμένα μια κριτική που έγραψε η Ακρίτα για τον Ο«ιδίποδα».
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμου του καλλιτεχνικού κόσμου αλλά και πολιτικών κομμάτων με κατηγορίες για συγκάλυψη των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου, καθώς και στην υπόθεση Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η υπουργός Πολιτισμού, που όλο αυτό το διάστημα σιωπούσε μην αναφέροντας καν τους λόγους παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και που κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας ότι δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, τώρα εμφανίστηκε να ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.