ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Το Facebook θέλει να διαβάζει και το μυαλό μας

Παρά την κατακραυγή από αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica η Facebook συνεχίζει στο μονοπάτι της καταπάτησης της ιδιωτικότητας των χρηστών της, καθώς έχει πάψει να αρκείται στο να γνωρίζει απλώς πού βρισκόμαστε, με ποιον είμαστε, τις προσωπικές μας προτιμήσεις και τις δραστηριότητές μας.
Ο επόμενος στόχος του Facebook φαίνεται να αφορά ένα όριο, πέραν του οποίου δεν έχουν κατορθώσει..
όλες οι τεχνολογίες και οι εταιρείες τους να διεισδύσουν: το ανθρώπινο μυαλό. Φαντάζεται κανείς τι θα γινόταν εάν κάποια εταιρεία κατόρθωνε να διαβάζει το μυαλό μας και να αποκομίζει κέρδη από τις πληροφορίες που αντλεί από μέσα του;
Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει αρχίσει να χρηματοδοτεί διάφορες έρευνες που αναπτύσσουν «αποκωδικοποιητές ομιλίας», ικανούς να εντοπίσουν τι βούλονται να πουν τα ανθρώπινα υποκείμενα μέσω των εγκεφαλικών τους μηνυμάτων, σύμφωνα με άρθρο σε μπλογκ του ίδιου του Facebook.
Μία από τις μελέτες, που χρηματοδοτείται από τη διαδικτυακή εφαρμογή με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, εστιάζει στο πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε μηχανές μόνο με τη σκέψη μας. Για τον σκοπό αυτόν, έχουν σχεδιαστεί μηχανισμοί που «διαβάζουν» τα εγκεφαλικά μηνύματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τι είναι εκείνο που προτίθεται να πει το ανθρώπινο υποκείμενο.


- διαβάστε περισσότερα στο EfSyn.gr EΔΩ