ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

«Απόπειρα φίμωσης από την υπουργό Πολιτισμού»

Την έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο τομεάρχης Πολιτισμού, Πάνος Σκουρολιάκος, για την απόφαση της υποργού Λίνας Μενδώνη, όλες οι ανακοινώσεις και δημόσιες αναρτήσεις να γίνονται μετά από έγκριση της ηγεσίας του υπουργείου.
Ο Π. Σκουρολιάκος κάνει λόγο για απόπειρα φίμωσης και χειραγώγησης των επιστημόνων του υπουργείο σημειώνοντας ότι «είναι..
χαρακτηριστική του “επιτελικού κράτους” της ΝΔ».
«Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι παίρνουν μια πρώτη γεύση για το τι τους επιφυλάσσει» αναφέρει ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει «η πρώτη απόπειρα λογοκρισίας, που είχε γίνει από την κα Λίνα Μενδώνη το 2014 –από τη θέση τότε του ΓΓ-, είχε σκοντάψει σε σθεναρές αντιδράσεις από επιστημονικούς φορείς και σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται και σήμερα δίπλα στους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ που δικαίως αγανακτούν καλώντας την υπουργό να ανακαλέσει το απαράδεκτο έγγραφο».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο κανονισμό όλες οι ανακοινώσεις (ακόμη και στο Facebook) των υπαλλήλων θα πρέπει να φέρουν την έγκριση της ειδικής συμβούλου Επικοινωνίας, Άννας Παναγιωταρέα.