ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

«Κρανίου τόπος» το 25% της Ελαφονήσου

BINTEO

Η φωτιά στην Ελαφόνησο άρχισε στην παράνομη χωματερή. Χθες που μίλησα με κάποια γνωστή μου είπε ότι καίγονται σπίτια και λιόδεντρα.
Είναι ντροπή οι παράνομες χωματερές. Είναι μια ντροπή ο τρόπος που το κράτος δεν μπορεί να κάνει ό,τι συμβαίνει σε πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης. Αλλά εδώ βλέπεις τα τοπικά σκυλάδικα και ..
οι τσέπες των ημετέρων από τη δεκαετία του 80 ήταν πιο εύκολο να απορροφούν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
Και μετά όλοι κλαίμε από την καταστροφή. Την κάθε καταστροφή, που ήταν προδιαγεγραμμένη να συμβεί, ένεκα παραλειψεων. Και φυσικά... κανείς δε φταίει.
- από το fb του Γιάννη Καφάτου


Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Ελαφόνησο αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή.  Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, ενώ εκκενώθηκε για δεύτερη φορά το κάμπινγκ της παραλίας στον Σίμο. Επίσης εκκενώθηκε ο οικισμός Παναγιά.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με αρμόδιους τοπικούς παράγοντες η φωτιά στην Ελαφόνησο έκανε στάχτη το 25% του νησιού ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες εγκατέλειψαν το νησί.