ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Εδώ είναι ο Παράδεισος και η Κόλαση εδώ...

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πώς το έλεγε εκείνο το τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού; Α κάτσε, μισό λεπτό, το θυμήθηκα:
«Εδώ είναι πλούσιοι και φτωχοί άνθρωποι και ανθρωπάκια
εδώ είναι ο ήλιος κι η βροχή, αγάπες και φαρμάκια
Εδώ είναι ο Παράδεισος κι η Κόλαση εδώ»

Πράγμα το οποίο διαπιστώσαμε..
για μία ακόμη φορά και με τρόπο εμφατικό θα έλεγα, την επαύριο των εκλογών. Κόλαση ήταν η Ελλάδα ως τις 7 Ιουλίου, για τη συντριπτική πλειοψηφία των καναλιών, των εφημερίδων, των ιστοσελίδων και των ραδιοφώνων. Αβάσταχτος ο βίος εντός των συνόρων, βαρύς ο καημός κι ο νταλκάς, μαυρίλα και ζόφος παντού, καταρρακωμένη η επικράτεια. Και ξαφνικά εγένετο φως!
Από τις οκτώ Ιουλίου το πρωί, έτσι στο τακ μπαμ και δίχως καμία προειδοποίηση, ζούμε σε μια άλλη χώρα. Ζούμε σε ένα τοπίο ψυχικής ανατάσεως, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός. Όλα τέλεια είναι, όλα δουλεύουνε, όλα ρολάρουνε και όσα δεν ρολάρουνε τώρα αμέσως θα ρολάρουνε εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων, μην είσαι κορόιδο, μην είσαι ανόητος, δυο λεπτά περίμενε και θα χτυπήσει η καμπάνα και για σένα!
Αυτό τουλάχιστον αποκομίζει κανείς αν κάνει την καρδιά του πέτρα (τη βοηθεία άφθονων Zanax επίσης…) και ανοίξει τον τηλεοπτικό του δέκτη. Με κάποιες τιμητικές εξαιρέσεις, το ‘παμε, βλέπει ότι τίποτε δεν πάει πλέον στραβά, ότι τα πάντα διορθώνονται, ότι όχι μόνο δεν αρμενίζουμε στραβά αλλά ξεστράβωσε κι ο γιαλός ο ίδιος. Και είμαστε έτοιμοι για πτήσεις στ’ αστέρια άνευ προηγουμένου. Για ν’ αγγίξουμε κορυφές που η Ψωροκώσταινα ούτε με το τηλεσκόπιο δεν τις είχε δει. Όλα μεταμορφώθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Το αυτό και με τις σαφώς περισσότερες εφημερίδες, τις σαφώς περισσότερες ιστοσελίδες, τα σαφώς περισσότερα ραδιόφωνα. Με το μπλοκ των media, που αγωνίστηκε σκληρά για να φέρει στην εξουσία την παρούσα κυβέρνηση. Και το κατάφερε βεβαίως, εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι και όλα. Και όχι μόνο το κατάφερε, αλλά συνεχίζει να είναι και μπετόν, δίχως καμία ρωγμή στο αρραγές μέτωπο!
Θα φανούν, φυσικά, οι ρωγμές εν ευθέτω χρόνω. Όπως γράφω και στην τελευταία σελίδα του σημερινού φύλλου, δεν είναι διπλό το πάπλωμα μονό είναι. Θα προκύψουν λοιπόν στη διαδρομή οι γνωστές αντιφάσεις και αντιπαραθέσεις, που έφτασαν κάτι άλλες εποχές να κλυδωνίζουν αν όχι να ρίχνουν κυβερνήσεις. Εδώ είμαστε κι εδώ είσαστε και θα τα δούμε και δεν νομίζω ότι θ’ αργήσουν πολύ οι πρώτες βολές. Ποπ κορν να πάρετε και άφθονα αναψυκτικά τύπου κόλα, κάποιες βραδιές της προσεχούς σαιζόν προβλέπονται πολύ, μα πολύ διασκεδαστικές!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (11.8.2019)