ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Σίμο Κεδίκογλου, αυτό το άρθρο μην το διαβάσεις…

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη από τον ίδιο τον βουλευτή Ευβοίας Σίμο Κεδίκογλου ότι χρησιμοποίησε σκάφος του Λιμενικού για να μπορέσει να βρεθεί στην εκλογική του περιφέρεια, την ώρα που η καταστροφική πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη. Ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ έγραψε (αρχικά) στο twitter:
«Ευχαριστώ τον καπετάνιο και το πλήρωμα του σκάφος ΠΑΘ..
090 του Λιμενικού που με μετέφερε από την Τήνο στην Μύκονο με 8 μποφόρ για να πάρω την πτήση για Αθήνα και να φθάσω στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στην καρδιά της Εύβοιας».
Λίγο αργότερα και αφού είδε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του, ο Σίμος Κεδίκογλου επανήλθε με νέο tweet στο οποίο περιέγραψε το περιστατικό με δοαφορετικό τρόπο:
«Ευχαριστώ τον καπετάνιο και το πλήρωμα του σκάφους ΠΑΘ 90 του Λιμενικού που στο πλαίσιο της περιπολίας του τον μετέφερε με 8 μποφόρ από την Τήνο στην Μύκονο καθώς και όλο το προσωπικό του Λιμενικού και στα δύο νησιά».

Παρά την διόρθωση, οι αντιδράσεις στα social media ήταν έντονες ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επεσήμαναν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι δουλειά του Λιμενικού Σώματος και των σκαφών του, να μεταφέρουν βουλευτές που θέλουν να πάνε εγκαίρως στην εκλογική τους περιφέρεια, έστω και αν αυτή καίγεται...
Μάλιστα ακόμη και ο εκδότης του Φιλελεύθερου Θανάσης Μαυρίδης, έγραψε άρθρο στο Liberal υπό τον τίτλο «Σίμο Κεδίκογλου, αυτό το άρθρο μην το διαβάσεις…» στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαρίστησε μέσω twitter τον καπετάνιο και το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού που τον μετέφερε από την Τήνο στην Μύκονο, ώστε στην συνέχεια να μπορέσει να φτάσει κοντά στους δοκιμαζόμενους από την πυρκαγιά ψηφοφόρους του της Εύβοιας. Σίμο, αν κατάλαβες το λάθος, βγες και δήλωσε ότι θα πληρώσεις τα καύσιμα του περιπολικού. Αν δεν το κατάλαβες, δεν πειράζει. Άλλη φορά…(...)
Το Λιμενικό δεν έχει «έργο» να μεταφέρει βουλευτές που για κάποιο λόγο θέλουν να μεταφερθούν εκτάκτως σε έναν προορισμό. Ούτε και η παρουσία του κ. Κεδίκογλου ήταν απαραίτητη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. (...)
Στο μεταξύ, Σίμο, αν έχεις φτάσει μέχρις εδώ, αν έχεις διαβάσει το πόνημα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να βγούμε αύριο και να σου πούμε «μπράβο». Όταν ζητήσεις συγνώμη και καταθέσεις έναν βουλευτικό μισθό υπέρ του Λιμενικού Σώματος. Με αυτό δεν θα πεις μόνο «ευχαριστώ» στον καπετάνιο και στο πλήρωμα, αλλά θα ανακουφίσεις και τα δημόσια ταμεία που υποφέρουν να βρουν χρήματα για καύσιμα. Και τα βρίσκουν από τον ιδρώτα των φορολογουμένων. Να πιάνουν, τουλάχιστον τόπο.