ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του MEGA

Σε ασφαλιστικά μέτρα για απαγόρευση προβολής σήριαλ στο Mega προχώρησε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων (ΟΣΔΔΘΟΕ), υπό την επωνυμία ΑΘΗΝΑ. Κι αυτό γιατι το Mega παρόλο που προβάλει συνεχώς και σε επανάληψη παλιές ελληνικές σειρές, δεν καταβάλλει τα πνευματικά δικαιώματα σε σκηνοθέτες και σεναριογράφους τους οποίους αντιπροσωπεύει ο Οργανισμός «Αθηνά». Ετσι κινήθηκαν δικαστικές διαδικασίες για την απαγόρευση της προβολής των έργων των μελων του οργανισμού «Αθηνά» από τον δίαυλο του Mega.
***
Υποχρεωτικά σε ελεύθερα και όχι σε συνδρομητικά κανάλια θα μεταδίδονται σημαντικές αθλητικές..
-πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως άλλωστε προβλέπεται από οδηγία της ΕΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση ενός καταλόγου που θα διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν και ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού στα γεγονότα αυτά.
***
 Όποιο πρόγραμμα δεν πάει καλά, κόβεται. Αυτό διεμήνυσε η διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ, Άλκηστις Μαραγκουδάκη με αφορμή τη χαμηλή τηλεθέαση της εκπομπής  «Μy style rocks». "Για τα προγράμματά μας έχουμε ένα «ταβάνι» προς τα κάτω, το οποίο δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 10%. Όποιο πρόγραμμα δεν πηγαίνει καλά κόβεται" είπε χαρακτηριστικά η Μαραγκουδάκη καθώς βλέπει τα πράγματα να μην πάνε καλά αφού με την έναρξη των νέων ψυχαγωγικών προγραμμάτων ο  ΣΚΑΪ βρέθηκε στην τέταρτη θέση της τηλεθέασης...
***
Η ΕΡΤ στα άδυτα του CERN στη Γενεύη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πιο τολμηρό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας για τη Γέννηση του Σύμπαντος. Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 23:00 στην ΕΡΤ1, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου σε μια δημοσιογραφική αποστολή και έρευνα στο μεγαλύτερο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στον κόσμο, συνομιλεί με παγκοσμίου φήμης επιστήμονες για το πείραμα που αντιγράφει τις συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν αμέσως μετά το Big Bang. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε επανάληψη την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00.
***
Γιατί στην Ελλάδα γιορτάζουμε την επέτειο του «Όχι» -της έναρξης δηλαδή του Ελληνοϊταλικού Πολέμου- και όχι την ημέρα της Απελευθέρωσης; Σε μια εκπομπή-αφιέρωμα στην Απελευθέρωση της Αθήνας (ΕΡΤ1  Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, 22.00), που παρουσιάζουν η Μαριλένα Κατσίμη και ο Πιέρρος Τζανετάκος, αναζητείται η απάντηση πέρα από το εθνικό αφήγημα με συμβολή στο δημόσιο διάλογο.
***
Ανεβάζει» το ποσό της συνδρομής για τα πιο δημοφιλή πακέτα του το Netflix, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.Όπως ανακοίνωσε, αυξάνεται στα 11 (από 10) δολάρια το πακέτο που περιλαμβάνει θέαση σε έως και 2 συσκευές με HD, ενώ το πακέτο 4Κ για θέαση έως και σε 4 συσκευές αυξάνεται στα 14 (από 12) δολάρια το μήνα. Το απλό πακέτο διατηρεί την τιμή των 8 δολαρίων μηνιαίως. Οι τιμές των νέων πακέτων θα ισχύσουν από τις 19 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται οι αυξήσεις να ισχύσουν και στην Ευρώπη.