ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Υπόλογες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες...

Έχετε συναντήσει άνεργο δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο; Σαν κι εσάς είναι.
Έχετε συναντήσει συνταξιούχο δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο; Σαν κι εσάς είναι.
 Έχετε συναντήσει επισφαλώς εργαζόμενο δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο; Σαν κι εσάς είναι.
Έχετε συναντήσει δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο που επειδή πάει κόντρα στα αφεντικά και κοντά στην κοινωνία είναι σαν κι εσάς;
ΔΕΝ είναι προνομιούχος και πασχίζει να διατηρήσει το αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο του,..
επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης, για να μην έχει ανάγκη κανένα αφεντικό που θα του πουλήσει και υπηρεσίες από ιατρικό παραμάγαζο που μπορεί να στήσει μέσα στο χώρο εργασίας. Να μπορεί να συλλογιέται, να γράφει και να μιλάει ελεύθερα ρε διάολε! Η κυβέρνηση, με εντολή των δανειστών, έκλεψε τον πόρο και τον χάρισε στους εργοδότες.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι υπόλογες αν πάθει κάτι συνάδελφος απεργός πείνας. Έχουν παραπέμψει στις καλένδες την απαίτηση-εντολή των εργαζομένων στον Τύπο στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για απεργία διαρκείας, τη μόνη απόφαση που θα μπορούσε να φοβίσει κυβέρνηση-εργοδότες.

*****
Σε μία συνέλευση ταξική, όποιος την έζησε μπορεί να καταλάβει τι γράφω, οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαίτησαν στις 4 Ιουλίου Απεργία Διαρκείας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που θέλουν να τα έχουν καλά με Τσίπρες και Μητσοτάκηδες, έγραψαν την απόφαση στα παλιά τους τα παπούτσια. Τότε έγραφα και έλεγα και μέσα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι αυτό θα το βρουν μπροστά τους το φθινόπωρο και με πολύ χειρότερους όρους. Τώρα, συνάδελφοι κάνουν απεργία πείνας. Είμαστε δίπλα τους, η αλληλεγγύη πρέπει να γιγαντωθεί και να βάλει στο περιθώριο της ιστορίας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και όσες και όσους μέσα σε αυτές παίζουν κομματικά παιχνίδια.


- από το facebook του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου