ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Να κρατήσουμε το ραδιόφωνο μακριά από τους ιδιοκτήτες του

Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (που παντρεύτηκε μετά από... τάμα) διέκοπτε συνεχώς τη συνάντηση και μιλούσε στο τηλέφωνο σε άπταιστη αγγλική. Η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων εξελισσόταν σε παρωδία.
Χθες το βραδάκι, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων, Αττικής κι επαρχίας. Από την ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής) ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρός της Τάκης Κωστάκης (Kiss 92.9) και η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου (Hit 88.9, Red 96.3 και Εν Λευκώ 87.7). Ο πρώτος μάλιστα έσπευσε.. να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στην κυρία Αννα-Μισέλ τονίζοντας πως είναι δικός τους ως γνωστόν, Νέα Δημοκρατία δηλαδή.
Η συζήτηση κυλούσε ανούσια. Η εκπρόσωπος της ΝΔ, όταν δεν μιλούσε στο τηλέφωνο, τους ζητούσε να της κάνουν προτάσεις χωρίς η ίδια να έχει να πει κάτι περισσότερο. Εκανε λόγο και αυτή για το ψηφιακό ραδιόφωνο, όπως κάνει δηλαδή και η κυβέρνηση, ένα ουτοπικό σχέδιο το οποίο, όπως σας έχουμε πει ήδη στο e-tetRadio, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε σε 5 χρόνια. Τέλος πάντων, οι εκπρόσωποι των ραδιοσταθμών εξέθεταν τα προβλήματά τους στην Αννα-Μισέλ, τους άκουγε αυτή μαζί με τους άλλους εκπρόσωπους του κόμματος που ήταν εκεί (κάτι γενικοί γραμματείς υπουργείων και κάτι διευθυντές γραφείων βουλευτών δηλαδή, μη νομίζετε τίποτε περισσότερο), έδωσαν τα χέρια, έδειξαν αλληλοκατανόηση και αυτό ήταν, η παράσταση έλαβε τέλος. Μία αδιάφορη συζήτηση χωρίς νόημα.
Το μόνο που ξεκαθάρισε η ΕΙΙΡΑ είναι πως αποκλείεται να πληρώσει το 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ. Κανείς ιδιοκτήτης ΜΜΕ δεν θέλει να το πληρώσει ως γνωστόν. Και άσε τους δημοσιογράφους να... αγωνιούν.
Εδώ οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων κοιτούν πως θα κόψουν όλο και περισσότερους παραγωγούς προκειμένου να γλιτώσουν κάποια χιλιαρικάκια, για το 2% θα ενδιαφερθούν; Δώσε τους έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή να παίζει μουσική ασταμάτητα και φτάνει. Θα είναι χαρούμενοι πλέον.
Τα περισσότερα από τα μέλη της ΕΙΙΡΑ δεν αγαπούν το ραδιόφωνο, ελάχιστοι είναι οι παραδοσιακοί ραδιοφωνιτζήδες (ο Κωστάκης είναι φυσικά). Οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες, επενδυτές ντε. Το ραδιόφωνο όμως είναι άλλο πράγμα και του κάνουν κακό στο τέλος. Πώς θα γίνει να το προφυλάξουμε από αυτούς, μου λέτε;

Δ. Κανελλόπουλος (e-tetradio)