ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Oι βεβαιότητες της κατακερματισμένης πληροφορίας...

Σύντροφοι (όχι μόνον του Σύριζα αλλά και των πέριξ σχισμένων καλσόν) παρά τις τεράστιες διαφορές των δύο δημοψηφισματικών και κοινωνικών περιπτώσεων: Καπιταλισμό έχουμε, ακόμη ο συσχετισμός είναι αρνητικός, η διαπάλη έντονη και όχι βέβαια δεν έχουν προκύψει Κομμούνες (που και πάλι θα είχαμε άλλα ζητήματα διαπάλης). Ο Καπιταλισμός δεν χωρά υγειονομικές ζώνες, το κίνημα παραμένει ρευστό, τα πολιτικά υποκείμενα ανολοκλήρωτα, το σχέδιο είναι ακόμη σχέδιο και προς το παρόν ακούμε.. την άναρθρη κραυγή των εργατικών τάξεων, ή των λουμπεν κομματιών, ή των θιγμένων μεσαίων από την καταπακτή της Ιστορίας.
Εξάλλου, το Δημοψήφισμα είναι ένα δημοψήφισμα, δεν λέει κάτι τρομερό αλλά στην στιγμή του καμιά φορά τα λέει όλα. Κάτι θυμόμαστε κι εμείς που ανιδιοτελώς στηρίξαμε το εδώ ΟΧΙ και χωρίς να βρίζουμε απ' το πρωί ως το βράδυ τον Τσίπρα και την κυβέρνηση.
Στο χέρι σας (μας) είναι όταν βγείτε απ' το σκοτάδι του παιδικού σας δωματίου και από τις βεβαιότητες της κατακερματισμένης πληροφορίας που σας παρέχει ένα λάπτον πάνω στα γόνατα και ένα κλεμμένο ή πληρωμένο wi fi, να οργανώσετε την πάλη, το επαναστατικό σχέδιο και τους νέους φορείς που θα εκφράσουν την νέα ηγεμονία στρατιωτικά- ιδεολογικά- πολιτικά- ηθικά τότε που κάθε πολιτική ρωγμή θα την ιδιοποιείται μόνον το κίνημα και η Αριστερά.
Να συμφωνήσουμε πάντως πως με 12 ώρες την μέρα στο fb και μπόλικο σανό από τα sites και τους καινούριους αναλυτές δεν θα τα καταφέρουμε. Τουλάχιστον άμεσα.

Δημήτρης Ν. Μανιάτης (fb)

ΥΓ Εξαιρείται μέρος της πολιτικής και κοινωνικής Αριστεράς που αναγνωρίζει τον εαυτό του ως κάτι ξένο στο παραπάνω σημείωμα.