ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η ένταση σιγοβράζει στο Λονδίνο

Αποστολή στο Λονδίνο: Ανδρέας Μπελεγρής
 

Ένας περαστικός ταξιδιώτης που έρχεται στο Λονδίνο αυτές τις ημέρες από μια μακρινή χώρα, αν δεν παρακολουθεί ειδήσεις και αγνοεί ότι αύριο μπορεί να αλλάξει η ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας -ενδεχομένως και της Ευρώπης-, δύσκολα θα υποψιαστεί σε ποια ιστορική καμπή πετυχαίνει την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του καπιταλισμού. Σε μια βιαστική βόλτα που θα κάνει στις κεντρικές οδούς δεν θα νιώσει το βάρος της ιστορικότητας των ημερών. Αντιθέτως, με την πρώτη ματιά τα πάντα δείχνουν να κυλούν ομαλά, ήσυχα, με ελισαβετιανή μεγαλοπρέπεια.
Μια δεύτερη ματιά, ωστόσο, που θα «ξύνει» τις πρώτες εντυπώσεις, θα συνηγορούσε πως κάτι τρέχει. Στα τζάμια κάποιων σπιτιών οι κάτοικοί τους μάλλον διακριτικά έχουν κολλήσει ένα.. αυτοκόλλητο με το σύνθημα «Ψηφίστε παραμονή». Σε κάποια μπαρ τα συνηθισμένα σουβέρ έχουν αντικατασταθεί από άλλα με το σύνθημα «Ψηφίζω έξοδο» από τη μια πλευρά και από την άλλη με την ερώτηση «Πόσο η Βρετανία θα πληρώνει την Ε.Ε.;». Και φυσικά περνώντας από το κοινοβούλιο δεν μπορεί να μην προσέξει εκατοντάδες λουλούδια με τη φωτογραφία της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ δίπλα σε ρομαντικά μηνύματα για ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση.
- διαβάστε τη συνέχεια στο avgi.gr