ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τελικά ζουν περισσότερο οι Ικαριώτες;

Μην εντυπωσιάζεστε με όλα αυτά που ακούτε για τη μακροζωία των Ικαριωτών. Μπορεί να ζουν πολλά χρόνια, έως και πάνω από εκατό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ζουν και περισσότερο. Ακούγεται παράδοξο αλλά δεν είναι. Το διακριτικό γνώρισμα των Ικαριωτών είναι ότι τα κάνουν όλα αργά. Ξυπνάνε αργά, δουλεύουν αργά, κοιμούνται αργά, με ρυθμούς πολύ μειωμένους σε σχέση με τους μη Ικαριώτες. Κάτι που μπορεί να πάρει Χ χρόνο σε κάποιον άλλο, σε έναν Ικαριώτη θα πάρει υπερδιπλάσιο.
Πολλές φορές για παράδειγμα θα δείτε έναν Ικαριώτη να γελάει μόνος του από το πουθενά. Μην τον παρεξηγήσετε, γελάει για το ανέκδοτο που άκουσε τρεις ώρες πριν. Όχι επειδή είναι χαζός και του πήρε χρόνο να το καταλάβει - οι Ικαριώτες.. δεν είναι χαζοί - αλλά επειδή όταν το άκουσε έκανε άλλα πράγματα. Μόλις τα τελείωσε, με την άνεση του, τότε και γέλασε.
Αν λοιπόν μετρήσουμε το χρόνο ζωής ενός ανθρώπου με βάση τα πράγματα που έκανε ή που σκέφτηκε και τις εμπειρίες που έζησε, οι Ικαριώτες ζουν μάλλον λιγότερο από τον μέσο όρο. Ένας Ικαριώτης 110 ετών πχ, έχει ζήσει και κάνει τόσα περίπου όσα ένας μη Ικαριώτης 65 χρονών. Απλά αυτά τα λίγα τ' απλώνουν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Οι Ικαριώτες είναι η ανθρωπολογική απόδειξη της γενικής θεωρίας του Αϊνστάιν: όσο πιο γρήγορα κινείται ένας μη Ικαριώτης σε σχέση με έναν Ικαριώτη, τόσο περισσότερο διαστέλλεται ο χρόνος του Ικαριώτη. Και οι Ικαριώτες κινούνται πολύ αργά.

Δ. Τσίρκας (fb)