ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Hot Doc: Που πήγαν τα 9 εκατ. ευρώ Μάκη;


- Τι απαντάει ο Τριανταφυλλόπουλος σε Βαξεβάνη και Κουρτάκη

Το 2009, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προχωράει -όπως πιθανώς θυμάστε- στην έκδοση της εφημερίδας VETO. Η VETO κυκλοφορεί μέχρι το τέλος του 2010, λίγο πριν κλείσει όμως κι ενώ έχει δεν έχει στην πλάτη της έναν χρόνο ζωής, λαμβάνει ένα ποσό 9 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρίας ΝΕΠ του καταζητούμενου σήμερα Πέτρου Κυριακίδη.
Το περιοδικό Hot Doc του Κ. Βαξεβάνη αποκαλύπτει πότε ακριβώς και με ποιες διαδικασίες δόθηκαν τα 9 εκατ. ευρώ σε μια εφημερίδα που εμφάνιζε χαμηλές πωλήσεις και οικονομικά στοιχεία τουλάχιστον δυσμενή.
Συγκεκριμένα στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται:
 Στη ζούγκλα των χρηματοδοτήσεων από την αμαρτωλή Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, όχι μόνο φαίνεται πως είχε εμπλοκή, αλλά κατάφερε να..
εξασφαλίσει ως σήμερα να μην είναι ελεγχόμενος για ένα ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξαν στα ταμεία της εφημερίδας VETO, της οποίας ήταν εκδότης, λίγο πριν κλείσει. Η ομώνυμη εταιρία, της οποίας ο Τριανταφυλλόπουλος είχε το 51% των μετοχών, χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία ΝΕΠ, του αχυράνθρωπου του Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Τα χρήματα αυτά δεν επεστράφησαν ούτε στη ΝΕΠ ούτε και στο φυσικό πάροχο, δηλαδή την τράπεζα. Πληρώθηκαν προφανώς, όπως και όλες οι «τραπεζικές απώλειες», από τον ελληνικό λαό.
Η εταιρία VETO του Τριανταφυλλόπουλου η οποία είναι υπό εκκαθάριση από το 2010, καταγράφει απλώς στους ισολογισμούς της το χρέος ως τη διάλυσή της. Μετά την εκκαθάριση είναι προφανές πως πρακτικά δεν μπορεί να εισπραχθεί τίποτα. Το περίεργο είναι πως, παρότι η ιστορία της χρηματοδότησης της εφημερίδας VETO παρατίθεται αναλυτικά στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο της Proton Bank, o Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις.
Σύμφωνα με νομικούς, ο Τριανταφυλλόπουλος έπρεπε να ελεγχθεί για ηθική αυτουργία και ενδεχόμενο δόλο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η εταιρία του να εισπράξει 9 εκατομμύρια, τα οποία δεν ήταν περιουσία ούτε του Κυριακίδη, που εμφανιζόταν ως επενδυτής, ούτε του Λαυρεντιάδη.
Ο ίδιος ο Τριανταφυλλόπουλος, απαντώντας στο Hot Doc (αφού αρχικώς εξαπέλυσε ύβρεις και απειλές) υποστηρίζει πως τα 9 εκατομμύρια πήγαν σε χρέη στους εργαζόμενους. Αναζητείται λοιπόν τράπεζα να μας δώσει 9 εκατομμύρια για να πληρώσουμε χρέη στους εργαζόμενους και να μην τα πάρει πίσω…

Τι απαντάει μέσω zouglas
o Μάκης Τριανταφυλλόπουλος"Απάντηση προς τον ταβερνιάρη Γιάννη Κουρτάκη και τον σεφ Βαγγέλη Μαρινάκη
Για μία ακόμα φορά ο πανικός αποδείχτηκε κακός σύμβουλος για τον ιδιοκτήτη των «Παραπολιτικών» Βαγγέλη Μαρινάκη και τον διευθυντή της εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη. Ανακάλυψαν ένα δάνειο που ποτέ δεν έλαβα. Η εφημερίδα VETO της οποίας η δημοσιογραφική ομάδα είχε την διεύθυνση και τον απόλυτο έλεγχο, δέχτηκε πρόταση για συμμετοχή και συνεργασία από την εταιρεία «ΝΕΠ».
Η «ΝΕΠ» κατέστη μέτοχος σε ποσοστό 49% της εταιρείας «VETO Μέσα Επικοινωνίας Α.Ε.». Επισημαίνεται ότι η μέτοχος εταιρεία «ΝΕΠ» κατέβαλε με νόμιμες διαδικασίες, μέσω τραπεζών, σταδιακά και τμηματικά το ποσό των εννέα εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας «VETO Μέσα Επικοινωνίας Α.Ε.», ήτοι προς τους προμηθευτές της εταιρείας, προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς κλπ και απέδωσε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, που αφορούσαν στις καταβολές του μετόχου.
Συνεπώς, τα χρήματα αυτά ούτε σε «τσέπες» μπήκαν ούτε εξασφάλισα «γερό κομπόδεμα».
Το ότι εκ των υστέρων ο κ. Κυριακίδης ενεπλάκη σε δικαστικές περιπέτειες, αυτό δεν εμπλέκει σε καμία περίπτωση ούτε εμένα, ούτε τους δημοσιογράφους που εργάστηκαν εκεί. Την περίοδο εκείνη η εφημερίδα μας είχε τετραπλάσια κυκλοφορία από τα έντυπα που λαθραία επιβιώνουν σήμερα για να παραστήσουν τους τιμητές κι εμείς επιλέξαμε αξιοπρεπώς να την κλείσουμε, προκειμένου η δημοσιογραφική μας ομάδα να μην χάσει τον έλεγχο του 51%.
Είναι αυτονόητο πως με αντίστροφη λογική, που αποτελεί δυστυχώς την πεπατημένη για τους περισσότερους εκδότες σήμερα, θα συνεχίζαμε να κυκλοφορούμε...
Ούτε χρήματα τσεπώσαμε, ούτε τον έλεγχο απωλέσαμε, ούτε ποτέ μας συμπεριέλαβαν οι δικαστικές Αρχές σε κάποιο κατηγορητήριο.
Ως εκ τούτου πάλι άσφαιρος αποδείχτηκε ο κ. Κουρτάκης κι επειδή είναι η δεύτερη φορά που γελοιοποιείται κατ' αυτόν τον τρόπο, ας φροντίσει να είναι εύστοχος την επόμενη φορά, τόσο ο ίδιος όσο και τα διάφορα επιχειρηματικά ή πολιτικά παρελκόμενα που τον ακολουθούν, όπως ο υπάλληλος τράπεζας που υπογράφει το ρεπορτάζ, γιατί κάποτε η άποψή μας ότι δεν μηνύουμε και απολογούμαστε, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της δουλειάς μας, για όλα και προς όλους, μπορεί να αλλάξει και να αναγκαστούν να λογοδοτήσουν με κόστος ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Είπαμε ότι δεχόμαστε όλα τα χτυπήματα με υπαρκτά επιχειρήματα και όχι με λάσπη και αλητείες. Μόνο αυτά έχουν σημασία κι επειδή δε θα μας βρουν ποτέ κατηγορούμενους για τέτοιου είδους υποθέσεις, ας δεχθούν μοιρολατρικά ότι οι εγκληματικές οργανώσεις αφορούν ίσως κάποιους φίλους τους και τα αφεντικά τους.
*Ο κ. Κουρτάκης είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Νέα Σμύρνη

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος"